Matematik

Hjælp til integration

05. marts 2006 af Herter (Slettet)
Jeg skal integrere følgende funktion for at finde rumfanget:

Pi*S((1,5+x^(1/16))^2)

Problemet er at jeg slet ikke kan få det at funke..

Mit forsøg:

Pi*S((1,5+x^(1/16))^2)

=> Pi*S(9/4) + Pi*S(x^(1/8))
=> Pi*[9/4x] + Pi*[8/9x^(9/8)]

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, det ser ud til at være korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg kom lige i tanker om at jeg var for hurtig i #1. Du skal selvfølgelig udregne (1.5 + x^(1/16))^2 først.

Svar #3
05. marts 2006 af Herter (Slettet)

#2

det har jeg jo gjort.

Pi*S((1,5+x^(1/16))^2)

= Pi*S(9/4) + Pi*S(x^(1/8))

Eller hvad? :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2006 af Duffy

Pi*S((1,5+x^(1/16))^2) dx =


(9/4*x+48/17*x^(17/16)+8/9*x^(9/8))*Pi + k



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#3:

Du kender nok til sætningen

(a+b)² = a² + b² + 2ab.

Skriv et svar til: Hjælp til integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.