Kemi
Hjælp til Iod tal [HASTER]
05. marts 2006 af
Jubbi (Slettet)
Hey
Jeg skal skrive rapport om iodtal og vi skal regne iodtallet ud fra følgene
- Ud fra koncentrationen og volumen af den forbrugte mængde thiosulfat bestemmes først stofmængden af denne og siden af den ækvivalente mængde iod
(jeg har fået n(Thiosulfat) = c*Và0.1M*3.8ml = 0.38mmol~0.0038 mol men jeg ved ikk med den ækvivalente)
- Hertil svarer en ækvivanlent mængde brom som altså ikke er blevet adderet ud fra koncentrationen og volumen af KBrO3 opløsningen kan det beregnes hvor meget brom der var fra start og dernæst hvor meget der er blevet adderet. (har ingen ide om denne)
- en tilsvarrende ækvivalent mængde iod danner grundlag for iodtallet, omregn fra stofmængde til gram
(bruger man ikk bar n=m/M??)
- denne mængde blev adderet til jeres mængde fedtstof så beregn dernæst den masse der kunne være blevet adderet til 100 g fedtstof.
Håber i kan og vil hjælpe
Jeg skal skrive rapport om iodtal og vi skal regne iodtallet ud fra følgene
- Ud fra koncentrationen og volumen af den forbrugte mængde thiosulfat bestemmes først stofmængden af denne og siden af den ækvivalente mængde iod
(jeg har fået n(Thiosulfat) = c*Và0.1M*3.8ml = 0.38mmol~0.0038 mol men jeg ved ikk med den ækvivalente)
- Hertil svarer en ækvivanlent mængde brom som altså ikke er blevet adderet ud fra koncentrationen og volumen af KBrO3 opløsningen kan det beregnes hvor meget brom der var fra start og dernæst hvor meget der er blevet adderet. (har ingen ide om denne)
- en tilsvarrende ækvivalent mængde iod danner grundlag for iodtallet, omregn fra stofmængde til gram
(bruger man ikk bar n=m/M??)
- denne mængde blev adderet til jeres mængde fedtstof så beregn dernæst den masse der kunne være blevet adderet til 100 g fedtstof.
Håber i kan og vil hjælpe
Skriv et svar til: Hjælp til Iod tal [HASTER]
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
