Matematik
Graf areal??
07. marts 2006 af
arni05 (Slettet)
har et enkelt spørgsmål til en opgave i eksamensopgavebogen mat A. Der hører en illustration til, men jeg vil prøve at forklare den så godt jeg kan. 5.108:
Figuren viser en skitse af grafen for funktionen f givet ved:
f(x)= cos(x)*kvadratrod sin(x), xE[o;pi]
f og førsteaksen afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal. Beregn arealet.
Det gør jeg så ved at sætte f(x)=0 og fine skæringspunktet for at finde grænserne. Når det er gjort udregner jeg arealet men jeg får det til 0 lige meget hvad jeg gør. Eventuelt nogen der kan hjælpe?
grafen går gennem (0,0) og pi
Figuren viser en skitse af grafen for funktionen f givet ved:
f(x)= cos(x)*kvadratrod sin(x), xE[o;pi]
f og førsteaksen afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal. Beregn arealet.
Det gør jeg så ved at sætte f(x)=0 og fine skæringspunktet for at finde grænserne. Når det er gjort udregner jeg arealet men jeg får det til 0 lige meget hvad jeg gør. Eventuelt nogen der kan hjælpe?
grafen går gennem (0,0) og pi
Svar #1
07. marts 2006 af Marrq (Slettet)
Du skal finde stamfunktionen af:
∫ f(x) dx = ∫ cos(x) * √sin(x).. Og dernæst har du en øvre grænse = pi og en nedre grænse = 0, dvs. at du skal finde F(x) og dernæst sige F(pi) - F(0).
∫ f(x) dx = ∫ cos(x) * √sin(x).. Og dernæst har du en øvre grænse = pi og en nedre grænse = 0, dvs. at du skal finde F(x) og dernæst sige F(pi) - F(0).
Skriv et svar til: Graf areal??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
