Matematik

ligning for tangent

07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)
Vis, at linien y = x er asymptote til grafen for funktionen f(x)=x+e^(x)

-done

Skitser derefter grafen for f og linien

-done

hvordan finder jeg ligningen for en tanget i punktet (0,1)

hvordan?

Svar #1
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

y-y_o = a(x-x_o)

y = f(x_0) = ?

a = f'(x_o)

det er her den kniber, jeg har jo punktet(0,1) og ikke (x_0,f(x_0))

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

altså Xo plejer jo bare at være x-værdien?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

dvs. her: 0

Svar #4
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

hvad er y-værdien?

x + e^(x) = 1 hvad er x så?

Svar #5
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

nej glem det... to sek.

Svar #6
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

er det her rigtigt?

f(x)=x+e^(x)

ligningen for en tanget i punktet (0,1)

y-f(x_o) = f'(x_o)(x-x_o)<=>
y-1=1x <=>
y=1x+1

Svar #7
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

- opdate, vil bare lige have bekræftet om #6 er rigtig da næste delopgave afhænger af det, tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

Det tror jeg, ja. Men slå mig ikke, hvis det er forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

Tjek det på grafregneren?

Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.