Matematik

Stamfunktions opgave...

07. marts 2006 af LA PLAYA (Slettet)
Hey...

Har denne opgave til i morgen...:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img424.imageshack.us/img424/4051/scn0001a6yu.jpg[/IMG][/URL]

men synes ikke helt at kunne starte på den... nogen der vil hjælpe mig igang...?

På forhånd tak... LA PLAYA

Svar #1
07. marts 2006 af LA PLAYA (Slettet)

øv...(den virkede ikke)... prøv denne:

http://img424.imageshack.us/my.php?image=scn0001a6yu.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Når du ved at F er en stamfunktion, så ved du samtidig at det besteme integral af f fra 0 til 4 = 2. Derefter kan du skrive, at [F]fra 0 til 4 = 2. Kan du selv komme videre herfra?

Svar #3
07. marts 2006 af LA PLAYA (Slettet)

øhh... det siger mig godt nok ikke så meget...
Så vidt jeg kan se ved vi følgende:

f(0)=0
f(4)=0
f(8)=0

F(0)=-2

samt M1=2 og M2=6

Kan ikke se hvordan man skal kunne finde F(4) og F(8) ud fra disse oplysninger....kan du give lidt mere hjælp...?

PS: er jeg komplet blind/dum ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2006 af Duffy

f(0)=0
f(4)=0
f(8)=0

F(0)=-2

samt M1=2 og M2=6

------------------

F(4):


4
S[f(x)]dx = F(4) - F(0) = 2 ,
0



F(4) - F(0) = 2 ,


F(4) = 2 + F(0) = 2 - 2 ,

dvs


F(4) = 0

-------------------



F(8):


8
S[f(x)]dx = F(8) - F(4) = -6 ,
4



F(8) - F(4) = -6 ,


F(8) = -6 + F(4)


F(8) = -6 + 0


dvs


F(8) = -6

------------------

Så skal der jo gerne gælde at



8
S[f(x)]dx = F(8) - F(0) =
0


2 - 6 = -4


M1 + M2 = -4


Jamen dog! Det passer. Cool!!



Duffy

Svar #5
07. marts 2006 af LA PLAYA (Slettet)

hmm... ja det var jo ikke så kryptisk... men hvorfor kunne jeg så ikke selv finde udaf det... typisk !

Nå men tak for hjælpen til jer begge to... ;-)

Skriv et svar til: Stamfunktions opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.