Matematik

Opgave 503

25. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med denne opgave - håber der er nogen der forstår den!

503)
En kurve har parameterfremstillingen:
( t^2+t-6 )
r(t)=( parameter ) , -4
(t^3+t^2-2t-2)

r = r vektor

a)bestem t-værdierne der svare til grafens dobbeltpunkter - Det har jeg gjort: t=-2 v t=1

b)Bestem den spidse vinkel mellem kurvens tangenter i dobbeltpunktet.
HVORDAN???

håber der er en der kan give et svar med forklaring...

Svar #1
25. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg forstår simpelthen ikke hvad du mener ?

Går din afbilding r fra R ind i R ?


Svar #2
26. september 2002 af SP anonym (Slettet)

(t^2+t-6) er x koordinaten i parameterfremstillingen
og (t^3+t^2-2t-2)er y koordinaten i parameterfremstillingen, håber du forstår opgaven nu...

Svar #3
26. september 2002 af SP anonym (Slettet)

dy/dx =(dy/dt)/(dx/dt)

dy/dt = 3t^2+2t-2

dx/dt = 2t + 1

Find så dy/dx når t=-2 og t=1. Så har du hældningen på de to tangenter og resten skulle være simpelt.

Svar #4
26. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Det hjalp men den sædvanlige notation for sådan en funktion er:

r(t) = (t^2+t-6, t^3+t^2-2t-2)

Du finder

r'(t) og så udregner du tangentvektoren for dine t værdier i dobbeltpunktet.

Da ved du at vinklem mellem to vektorer u,v i et euklidsk rum er givet ved cos (vinkel) = u · v / (||u||·||v||).


Svar #5
26. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Opgave 503

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.