Matematik
Rumgeometri
08. marts 2006 af
Q8 (Slettet)
Hejsa!
Jeg sidder og nørkler lidt med den sidste del af en opgave:
I rummet er givet et koordinatsystem med begyndelsespunkt 0. En plan er givet ved ligningen
2x + 3y + z = 6.
Bestem koordinatsættet til projektionen af begyndelsespunktet 0 på planen.
Jeg ville være taknemmelig for et hint eller en løsning.
På forhånd tak!
Jeg sidder og nørkler lidt med den sidste del af en opgave:
I rummet er givet et koordinatsystem med begyndelsespunkt 0. En plan er givet ved ligningen
2x + 3y + z = 6.
Bestem koordinatsættet til projektionen af begyndelsespunktet 0 på planen.
Jeg ville være taknemmelig for et hint eller en løsning.
På forhånd tak!
Svar #1
08. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Hint:
Igennem det søgte punkt i planen, kan dannes sammen med Origo (0,0,0) en ret linie som står vinkelret på planen.
//Sentinox
Igennem det søgte punkt i planen, kan dannes sammen med Origo (0,0,0) en ret linie som står vinkelret på planen.
//Sentinox
Svar #2
09. marts 2006 af Q8 (Slettet)
Okai, tak for rådet. Kunne du ikke være lidt mere konkret mht. hvad man skal gøre?
Hvis Q er det søgte koordinat, er det så noget med
OQ x n = 0 ???
Hvis Q er det søgte koordinat, er det så noget med
OQ x n = 0 ???
Skriv et svar til: Rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
