Matematik

Diff. regn.

09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)
Irriterer mig Virkelig at jeg ikke kan finde ud af det, når alle andre kan!!..

Tjek det her:

f(x) = 0,5x^3 – 2,5x^2 + x + 4

Kan det passe at når man differentiere denne, bliver det:

f´(x)= 1,5^2 - 5x..

Esktramaer:
DVS: at Minimum = 3,3.-1,926 &
Maximum = 0,3 . 4,0

Når man så skal bestemme ligningen for tangenten til f i punktet (0,4)

Er det da således:

f´´(x)= 3x - 5 og dermed bliver vendetangenten 0,0616 eller bliver det 1,037??

Er der desuden en bestemt funktion for at finde Vendetangenten?

Håber i finder overblik,

Forhånd tak

//Eagle-Eye

Svar #1
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Minimum: er selvfølgelig 0,0 . 4,0

Svar #2
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Minimum = Max**

Hmm.. =S

Svar #3
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Please, Hjælp mig?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

Når du differentierer den giver det:
f´(x)= 1,5^2 - 5x + 1

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

f´(x)= 1,5x^2 - 5x + 1 (self)
Ti-solve ( 1,5^2 - 5x + 1 =0,x)
x= 3,11 og x= 0,21

Svar #6
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Hvorfor + 1?...

Sikker på det?..

Svar #7
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Fordi den sidste X, er lig 1.?

Hvad så når jeg skal finde vendetangenterne for punktet 0,4?

f''(x)= 3x + 4,3

Det er den eneste måde jeg kan få den til at tangere på 0,4

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

Ja, den sidste x = 1
En vendetangent er ikke en rigtig tangent, den kan du da ikke finde en ligning for? Du kan finde en alm. tangent. Har du flere oplysninger end dem du allerede har skrevet?

Svar #9
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Har fået følgende opgaver til diff. lign. f(x) = 0,5x^3 – 2,5x^2 + x + 4

a) Bestem funktionens differentialkvotient f´(x)

b) Bestem funktionens lokale maksimums og minimumspunkt

c) Bestem ligningen for tangenten til f i punktet (0,4)


Kan det så passe at vendetangenten ligger i 0.616...

:: f''(x) = 3x - 5

3x - 5 = 0,4 --Solve x= 0.616..

0,4 fordi vi skal bestemme ligningen for tangenten i punkt 0,4

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

okay, men det er altså ikke en vendetangent, sådan en går som et nedlagt S, og er ikke en egentlig tangent. Det er bare et navn.

For at finde tangenten til
f(x) = 0,5x^3 – 2,5x^2 + x + 4
i punktet P(0,4)

f'(x) = 1,5x^2 - 5x + 1
f'(0) = 1,5*0^2 - 5*0 + 1 = 1

Nu har du hældningskoefficienten og et punkt, sættes ind i y=ax+b

4=1*0+b
b= 4

y=1x+4

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

Har lige tegnet den på grafregneren, så den er vidst god nok. Ved du hvad det er jeg gør? Ellers kan jeg lige give dig et nemt eksempel med noget tekst.

Svar #12
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Jah, altså selve ligningen bliver jo et nedlagt S..

Men forstår hvad du gør. Men hvorfor siger du f'(x) og f'(0)??...

Men for at finde vendetangenten, skal du jo differentiere, differentialkoefficienten.. Altså 1,5^2-5x+1 (det skal differentieres)

Har jeg da fået at vide i hvert fald =/.

Men jah, et par sygedage kan gøre meget..


Svar #13
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Sorry, min fejl.. Mit første spørgsmål skal du ikke tage dig af... =)

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

Hehe, bare i orden. Men er du så i tvivl om mere?
Du kan lige tegne
y=1x+4 og
f(x) = 0,5x^3 – 2,5x^2 + x + 4
På grafregneren, hvis du vil tjekke, at det passer.

Jeg ved ikke hvad du mene,r med vendetangenten. Du skrev at din opgave var:
c) Bestem ligningen for tangenten til f i punktet (0,4)

Og det er jo hvad vi har gjort.

Svar #15
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Ja, det er mig der har misforstået en hel del faktisk, hehe - må du undskylde :)

Nu sidder jeg og arbejder med MathCad, (Regner med du kender det) - men er ikke helt med. Mht. Mathcad.


Svar #16
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Hvordan kan du få

f'(0) = 1,5*0^2 - 5*0 + 1 = 1??


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

Heh. du skal ikke undskylde =)
Jeg kender godt mathcad, har det selv, men bruger det ikke.. Det er vidst mest HTX-folk der gør det. Er meget mere fortrolig med min 89'er ^^


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

f'(0) = 1,5*0^2(giver nul) - 5*0 (giver nul) + 1 = 1

alt ganget med nul er nul

Svar #19
09. marts 2006 af Eagle-Eye (Slettet)

Ja, ved jeg..

Hmm, tror bare jeg lader være med at tegne den funktionen ind i Mathcad, den gider ikke rigtigt reagere. Så..

Udregning:

y=ax+b
y=1x+4


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. marts 2006 af thora-chan (Slettet)

Jo, tangenten er y=1x+4
Skriv hele den udregning jeg lavede ovenover :)
Jeg tror jeg vil stene nogle kabaler, så svarer nok ikke mere, håber du har fået styr på det. Ellers må du jo lave et indlæg mere ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.