Matematik
Rødder i polynomium - 3. gradsligning
09. marts 2006 af
Anna18 (Slettet)
P(x)=2x^3+3x^2-20x
Jeg skal bestemme polynomiets rødder.
Hvordan gør jeg det?
Kan man kun gøre det vha. polynomiers division, eller findes der en anden smart metode?
Mvh. Anna
Jeg skal bestemme polynomiets rødder.
Hvordan gør jeg det?
Kan man kun gøre det vha. polynomiers division, eller findes der en anden smart metode?
Mvh. Anna
Svar #1
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Stil x uden for en parantes.
En rod vil da være åbenlys, og de to resterende rødder vil være løsningerne til andengradsligningen i parantesen:
P(x) = 2x^3+3x^2-20x = 0 <=>
x*(2*x^2+3*x-20) = 0
//Sentinox
En rod vil da være åbenlys, og de to resterende rødder vil være løsningerne til andengradsligningen i parantesen:
P(x) = 2x^3+3x^2-20x = 0 <=>
x*(2*x^2+3*x-20) = 0
//Sentinox
Skriv et svar til: Rødder i polynomium - 3. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
