Kemi
Kemi haster - find koncentrationen HASTER
09. marts 2006 af
Stine pigen (Slettet)
Hejsa, en lille opgave driller mig:
En fortyndet saltsyre har densiteten 1,07g/mL og indeholder 14,5 masseprocent HCL
Beregn saltsyrens formelle koncentration i mol/L
Jeg starter med at gange 1,07g/mL med 1000 mL for at have den i 1000g
Derefter finder jeg ud af at 14,5% af 1070g giver 155,15g
Nu kender jeg m og M er 36,458..
Hvordan finder jeg koncentrationen?
på forhånd tak
En fortyndet saltsyre har densiteten 1,07g/mL og indeholder 14,5 masseprocent HCL
Beregn saltsyrens formelle koncentration i mol/L
Jeg starter med at gange 1,07g/mL med 1000 mL for at have den i 1000g
Derefter finder jeg ud af at 14,5% af 1070g giver 155,15g
Nu kender jeg m og M er 36,458..
Hvordan finder jeg koncentrationen?
på forhånd tak
Svar #1
09. marts 2006 af BønneB (Slettet)
Du har jo sat V=1000ml=1L. c=(m/M)/V.
c=(155,15g/36,458g/mol)/1L
c=(155,15g/36,458g/mol)/1L
Skriv et svar til: Kemi haster - find koncentrationen HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
