Matematik
Isolering af X
09. marts 2006 af
shayla86 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med denne opgave?
I en bestemt virksomhed afhænger det årlige antal af producerede varer af den invisterede kapital. I en model beskrives denne sammenhæng ved M= 2700 * K^0,55
hvor M er det årlige antal producerede varer og K er den invisterede kapital(målt i mio. kr.)
1)Beregn det årlige antal producerede varer, når den invisterede kapital er 5 mio. kr.
2)Beregn den Kapital, der yderligere skal invisteres når der årligt skal produceres 10000 varer.
Hvor mange % stiger det årlige antal producerede varer, hvis den invisterede kapital øges med 10 %.
1) M=2700 * 5^0,55 = 6543,30654
2) 10000 - 6543,30654 = 2700 * K^0,55
3456,69346 - 2700= k^0,55
756,69346=k^0,55 Men aner så ikke hvordan jeg skal komme videre.. Hvordan isolerer man K?
I en bestemt virksomhed afhænger det årlige antal af producerede varer af den invisterede kapital. I en model beskrives denne sammenhæng ved M= 2700 * K^0,55
hvor M er det årlige antal producerede varer og K er den invisterede kapital(målt i mio. kr.)
1)Beregn det årlige antal producerede varer, når den invisterede kapital er 5 mio. kr.
2)Beregn den Kapital, der yderligere skal invisteres når der årligt skal produceres 10000 varer.
Hvor mange % stiger det årlige antal producerede varer, hvis den invisterede kapital øges med 10 %.
1) M=2700 * 5^0,55 = 6543,30654
2) 10000 - 6543,30654 = 2700 * K^0,55
3456,69346 - 2700= k^0,55
756,69346=k^0,55 Men aner så ikke hvordan jeg skal komme videre.. Hvordan isolerer man K?
Svar #1
09. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Logaritmefunktionen er din ven (værd iøvrigt påpasselig med ikke at sammenblande store og små bogstaver)!
Skriv et svar til: Isolering af X
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
