Matematik

vektorer i planen - rettelse

12. marts 2006 af Stina05 (Slettet)
Goddag, jeg har lavet en matematik opgave, som jeg er lidt i tvivl om..
Jeg får oplyst, at i en trekant ABC i et koordinatsystem har punktet A koordinaterne (3,-4) og AB = (5,2) og BC=(-9,2)
Jeg skal så bestemme vinkel A
af indskudsreglen for jeg så AC til at være (-4,4) og vinkel A findes nu som vinklen mellem AC og AB, og ved hjælp af a prik b = længden af a * længden af b *cosv bestemmmer jeg vinkel A til at være 113,2 grader.

er dette korrekt ?

Svar #1
12. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

anyone?

Svar #2
14. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

oki, jeg har fundet af spørgsmålet. når jeg så skal bestemme koordinatsættet til fodpunktet H for højden h_a, hvilken vektors projektion er det så jeg skal finde? det er jeg lidt i tvivl om.. håber at der er nogen, som kan give nogle hints.

På forhånd tak

Svar #3
14. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

jeg formoder at den søgte højde svarer til BA-vektor's projektion på BC-vektoren.

Det har jeg regnet som følgende:

BA' = (BA prik BC/længden af BC i anden)*BC.

Jeg får så (41/85)*(-9,2) = (-369/85 , 81/85)

Er dette korrekt udregnet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2006 af Alima (Slettet)

#0, jo 113,2 er korrekt beregnet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2006 af Alima (Slettet)

du kan, for overskuelighedens skyld, prøve at tegne dig situationen og se om det ikke hjælper.

Svar #6
15. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

Hvis jeg har en BC-vektor = (-9,2) og jeg beregner enhedsvektoren for denne til at være (-0.97, 0.21). Jeg har så et punkt H, som ligger på BC-vektoren og længden af BH-vektoren er 4,44.

Hvordan finder jeg så koordinatsættet til punktet H?

jeg er virkelig løbet tør for ideer, håber at der er nogen, som kan hjælpe.


Svar #7
15. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

Det er stadig den samme opgave som i første indlæg, har bare prøvet at komme frem til en løsning, men er desværre gået i stå her.

Svar #8
15. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

er det bare mig eller er denne opgave ikke så nem?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2006 af Alima (Slettet)

Har du prøvet at tegne den?

Skriv et svar til: vektorer i planen - rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.