Matematik
afstand ml. linjer
13. marts 2006 af
Noa (Slettet)
hej jeg sidder lie med en opgave som jeg ikke er sikker på:
bestem afstanden ml. linjerne m og n, der er parallelle el vindskæve
m: (x,y,z) = (1+2t, 1+t, 3-2t)
n: (x,y,z) = (-1+t, 9+2t, 5+2t)
det jeg har gjort først er at finde n
n = (2,1,-2) X (1,2,2) =(3,-6,3)
jeg vil nu sætte det ind i formlen:
dist = l n * P1P2 I / I n I
jeg kan sagtens finde I n I det har jeg fået til kvadratrod 54
men problemet er hvad er P1P2???i bogen står der at P1P2 er vilkårlige punkter på linjerne ??? er det bare nogle tal som jeg selv bestemmer eller ??????
bestem afstanden ml. linjerne m og n, der er parallelle el vindskæve
m: (x,y,z) = (1+2t, 1+t, 3-2t)
n: (x,y,z) = (-1+t, 9+2t, 5+2t)
det jeg har gjort først er at finde n
n = (2,1,-2) X (1,2,2) =(3,-6,3)
jeg vil nu sætte det ind i formlen:
dist = l n * P1P2 I / I n I
jeg kan sagtens finde I n I det har jeg fået til kvadratrod 54
men problemet er hvad er P1P2???i bogen står der at P1P2 er vilkårlige punkter på linjerne ??? er det bare nogle tal som jeg selv bestemmer eller ??????
Svar #1
13. marts 2006 af Noa (Slettet)
er der ingen der kan hælpe ??????????????????????????????????????
Skriv et svar til: afstand ml. linjer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
