Matematik

hjælp til ligning

13. marts 2006 af dodo (Slettet)
klappen er gået ned, er der nogen der vil hjælpe med følgende ligning

0,2*e^(0,15*t)= 12/(1 + 11e^(-0,15*t))

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan starte med at gange med 1 + 11*e^(-0.15*t) på begge sider af '='.

Svar #2
13. marts 2006 af dodo (Slettet)

ja ja, men problemet kommer når jeg når til
12=0,2e^(0,15t)*11e^(-0,15t)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2006 af Guruen (Slettet)

Til dodo..
Jeg er i gang med samme opgave..
i punkt tre, hva har du så opfattet at "væksthastigheden" er? T2? eller tangenthældning eller hva?

Til andre..
"Beregn væksthastigheden til tidspunktet t=10"

Svar #4
13. marts 2006 af dodo (Slettet)

ej hvor skægt. jeg har differensjeret funktionen, da det giver væksthastigheden

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2006 af Guruen (Slettet)

okay.. tak.. ^^

Svar #6
13. marts 2006 af dodo (Slettet)

Var der ikke nogen der kunne hjælpe mig med den ligning

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2006 af Guruen (Slettet)

jeg har regnet hovedet i laser..
men måske noget der giver noget med ^2?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

"ja ja, men problemet kommer når jeg når til
12=0,2e^(0,15t)*11e^(-0,15t)"

Her skal du udnytte, at e^(a*x)*e^(b*x) kan skrives som e^(a*x + b*x), hvor a og b er konstanter.

Svar #9
13. marts 2006 af dodo (Slettet)

genial.. 1000 taK

Svar #10
14. marts 2006 af dodo (Slettet)

det eneste er bareat så forsvinder t... og det er jo ikke godt

Svar #11
14. marts 2006 af dodo (Slettet)

12=0,2e^(0,15t)*11e^(-0,15t) <=> 12/11/0,2=e^(0,15t-0,15t)= 1...

så er t jo bare forsvundey, og det andet giver ingen mening

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2006 af andersenit (Slettet)

Det er fordi
0,2*e^(0,15*t)*(1 + 11e^(-0,15*t))
ikke giver 0,2e^(0,15t)*11e^(-0,15t)
men
0,2*e^(0,15*t)+0,2e^(0,15t)*11e^(-0,15t)
(husk at gange alle led i parentesen)
Så går den op.
12=0,2*e^(0,15*t)+2,2*e^(0,15t-0,15t)=>
12=0,2*e^(0,15*t)+2,2*1=>
(12-2,2)/,2=e^(0,15*t)=>
ln(49)=0,15*t=>
ln(49)/0,15=t=25,95

Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.