Fysik
opgave til imorgen!
14. marts 2006 af
bllcrp88 (Slettet)
HEJ!!
vil du/I være så venlige at hjælpe mig med disse opgaver?? det kunne jo blive gengældt en dag ;-) på forhånd tak!!:D
1.a Hvilket arbejde udfører en vægtløfter ved at løfte 160 kg i alt 1,20 m?
1.bhvilken gennemsnitlig effekt svarer det til, hvis løftet varer 1,3 sekunder?
2 et fly på 85000 kg lander med farten 270 km/h
a.) beregn den kinetiske energi ved landings ojeblikket
b) hvor stor skal bremsekraften mindst være, hvis landingsbanen er 900m lang?
vil du/I være så venlige at hjælpe mig med disse opgaver?? det kunne jo blive gengældt en dag ;-) på forhånd tak!!:D
1.a Hvilket arbejde udfører en vægtløfter ved at løfte 160 kg i alt 1,20 m?
1.bhvilken gennemsnitlig effekt svarer det til, hvis løftet varer 1,3 sekunder?
2 et fly på 85000 kg lander med farten 270 km/h
a.) beregn den kinetiske energi ved landings ojeblikket
b) hvor stor skal bremsekraften mindst være, hvis landingsbanen er 900m lang?
Svar #1
14. marts 2006 af Peden (Slettet)
1a)
Arbejde er lig med kraft gange vej.
Kraften er her F = m * a <==> F = 160kg*9,82m/s^2
A = F * s (kraft gange vej) <==> 160kg*9,82m/s^2 *1,20m (enheden er joule)
1b)
Effekt er lig energi pr. tid (regn den selv ud)
2a)
E_kin = ½ * m * v^2 (husk at v regnes i meter pr. sekund)
2b)
Omskriv den første: A = F * s til F = A/s
Arbejde er lig med kraft gange vej.
Kraften er her F = m * a <==> F = 160kg*9,82m/s^2
A = F * s (kraft gange vej) <==> 160kg*9,82m/s^2 *1,20m (enheden er joule)
1b)
Effekt er lig energi pr. tid (regn den selv ud)
2a)
E_kin = ½ * m * v^2 (husk at v regnes i meter pr. sekund)
2b)
Omskriv den første: A = F * s til F = A/s
Svar #2
14. marts 2006 af bllcrp88 (Slettet)
mange tak, men jeg må desværre indrømme at der er nogle ting jeg ikke forstår..
1.a... er det ikke potentiel energi??
1.b... ??:D
2.b også ret svært forklaret....
please forklar dette lidt bedre.... mange mange mange tak:D
1.a... er det ikke potentiel energi??
1.b... ??:D
2.b også ret svært forklaret....
please forklar dette lidt bedre.... mange mange mange tak:D
Svar #3
14. marts 2006 af Peden (Slettet)
#2:
1.a: Jo, men hvis du ser godt efter så er det jeg har skrevet præcist lig med formlen for potentiel energi: E_pot = m * g * h, istedet for m*g bruger jeg F og istedet for h bruger jeg s. Det giver det samme.
1.b:Resultatet fra 1.a divideret med 1,3 sekunder.
2.b: A = F * s. Dividér med s på begge sider så får du F = A/s. Du kender A, for det fandt du i 2.a og du kender s, det er 900meter.
1.a: Jo, men hvis du ser godt efter så er det jeg har skrevet præcist lig med formlen for potentiel energi: E_pot = m * g * h, istedet for m*g bruger jeg F og istedet for h bruger jeg s. Det giver det samme.
1.b:Resultatet fra 1.a divideret med 1,3 sekunder.
2.b: A = F * s. Dividér med s på begge sider så får du F = A/s. Du kender A, for det fandt du i 2.a og du kender s, det er 900meter.
Skriv et svar til: opgave til imorgen!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
