Matematik
Drilsk opgave
15. marts 2006 af
jacokos (Slettet)
Jeg har fået givet to funktioner, ved
f(x)=sin(x) + cos(x) og g(x)=0,5x-2
Jeg skal så finde den maksimale lodrette afstand mellem de to funktioner, i intervallet x e [0;2pi]
Er lidt på bar bund her. Nogen der kan hjælpe?
f(x)=sin(x) + cos(x) og g(x)=0,5x-2
Jeg skal så finde den maksimale lodrette afstand mellem de to funktioner, i intervallet x e [0;2pi]
Er lidt på bar bund her. Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
15. marts 2006 af lany (Slettet)
Prøv først at finde ud af hvordan den lodrette afstand kan beregnes vha. de to forskrifter.
Svar #3
15. marts 2006 af lany (Slettet)
Præcis!
Dvs. den lodrette afstand kan skrives:
d(x)=f(x)-g(x)
Lav en figur, så du fåroverblik over, hva der foregår....
Nu skal du finde maksimum for d(x).... prøv selv - håber, det giver mening.
Dvs. den lodrette afstand kan skrives:
d(x)=f(x)-g(x)
Lav en figur, så du fåroverblik over, hva der foregår....
Nu skal du finde maksimum for d(x).... prøv selv - håber, det giver mening.
Svar #4
15. marts 2006 af jacokos (Slettet)
Det var også det jeg havde forestillet mig. Altså differentiere den. Sætte den lig 0, og undersøger evt. lok max og lok min ikke?
Skriv et svar til: Drilsk opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
