Fysik
en lille opgave der driller...
16. marts 2006 af
gym2 (Slettet)
Hej, nogen der har lyst til at dele nogle kloge ord med mig :) gerne omhandlende denne her opgave:
A) Beregn energierne af de 4 laveste tilstande i brintatomet i enheder joule og eV?!
håber nogen kan hjælpe ...
A) Beregn energierne af de 4 laveste tilstande i brintatomet i enheder joule og eV?!
håber nogen kan hjælpe ...
Svar #1
16. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Energiniveauerne i H atomet er givet ved:
E = -13,6 eV/n^2
hvor n angiver hovedkvantetallet. Dvs. for n= 1 er grundtilstanden. Energierne er så givet i eV.
Derefter kan du så omregne til J
E = -13,6 eV/n^2
hvor n angiver hovedkvantetallet. Dvs. for n= 1 er grundtilstanden. Energierne er så givet i eV.
Derefter kan du så omregne til J
Skriv et svar til: en lille opgave der driller...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
