Matematik

opgaver udenhjælpemidler

17. marts 2006 af E=m*c^2 (Slettet)
Hej!
er der ikke nogen som kan hjælpe mig med tre små opgaver.
det drejer sig om opgave 6 og 7 samt opgave 10 jeg har sat et link hvor man kan se opgaverne:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-8-UD.pdf

Så vil jeg lige spørger om de her facit er rigtige:
opgave 8) x= 35/12

opgave 11) tangentens ligning y=-2x+10

f er aftagende i intervallet ]-3;-2] og i [-2;4]
f er voksende i intervallet [4 ; 4,5[
f har lokalt minimum i x=2
f har lokalt maximum i x=-2

opgave 12)
P(x)=x^2 +x -1

håber at der er nogen som har løst til at hjælpe mig

på forhånd tak:

Svar #1
17. marts 2006 af E=m*c^2 (Slettet)

det er den her link i skal kigge på:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-8-SF-UD.pdf?menuid=150560

fordi opgaven skulle være som standardforsøg

Svar #2
18. marts 2006 af E=m*c^2 (Slettet)

Er der ikke nogen som kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)


ad 8) Korrekt facit.

ad 11) Tangentens ligning er korrekt.
Ang. monotoniforhold: Funktionen er aftagende i ]-3;4] og voksende i [4;4.5[. Det lokale ekstremumssted er x = 2. I x = -2 har grafen for f vendetangent.

ad 12) Korrekt facit.

ad 6) Brug substitution med t = x^2 + 1.

ad 7) Hvad sker der når x går mod uendelig?

ad 10) Fra den første oplysning fås konstanten b. Konstanten a findes dernæst ved indsættelse af den anden betingelse.

Svar #4
18. marts 2006 af E=m*c^2 (Slettet)

jeg har lavet 6)

ad 7)

når x går mod uendelig så går f(x) mod 7. dvs. at asymptoten er x=7

ad 10)

b for jeg til at være 5

men a kan jeg ikke gennemskue


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2006 af Mads123 (Slettet)

ad 7) Asymptote y=7

ad 10) Du skal bruge formlen for a. og f(2+0)=9*5

Svar #6
19. marts 2006 af E=m*c^2 (Slettet)

ok 1000 tak!

Skriv et svar til: opgaver udenhjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.