Matematik

2 opg uh.

21. marts 2006 af Aalborg (Slettet)
Hej

Håber I vil hjælpe med disse 2 opgaver uden hjælpemidler:

1) I et koordibatsystem i rummet er to planer alfa og beta givet ved ligningerne

alfa: -3y + 3z - 1 = 0
beta: x - 3y + z = 0

De to planer skærer hinanden i en linje m.
Bestem en parameterfremstilling for m.

2) En funktion f er bestemt ved
f(x) = 2x - 1
Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(3,1)

Håber I vil hjælpe!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Den er indlysende. f(x)=2x-1
F(x)= x^2 -x +k. (Det er et ubestemt integral) 1=3^2 -3+k. k=-2 og hermed er stamfunktionen F(x)=x^2+x-2.
Mail endelig til mig hvis der er yderligere problemer. mvh Daniel

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Hmm...

#1

1 = 3^2 - 3 +k <=>

1 = 9 -3 + k <=>

1 = 6 + k <=>

k = -5

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2006 af Deschain (Slettet)

#1
Bare ærgerligt det kniber for dig med hovedregningen..

Svar #4
22. marts 2006 af Aalborg (Slettet)

Opgave 1)

Jeg får en parameterfremstilling, der siges:

x = 2t + 1
y = t
z = t - 1

Kan det passe?

Svar #5
22. marts 2006 af Aalborg (Slettet)

Håber der er en, der vil se på mit facit :)

Skriv et svar til: 2 opg uh.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.