Matematik

funktion

23. marts 2006 af shayla86 (Slettet)
En funktion f har regneforskrift f(x)=b*a^x, x>0 Grafen går igennem punkterne P(16,48) og Q(36,162)

Beregn tallene a og b.

jeg har så sagt a=log(162)-log(48) / log(36)-log(16) = 1,5

hvordan finder jeg så b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2006 af Peden (Slettet)

Hvis du kender a så kan du jo sætte et punkt ind i lignignen og finde b.

eksempelvis

f(16) = b*1,5^16 = 48

Du har én ukendt, altså kan du løse ligningen. Jeg går selvfølgeligt ud fra at du har fundet a korrekt, det har jeg ikke regnet efter, men det ser rigtigt nok ud :)

Svar #2
23. marts 2006 af shayla86 (Slettet)

Ahh selvfølgelig.. Tak:-D

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hov - det ligner du har brugt formlen for at finde a i en potensudvikling, og ikke en eksponentiel udvikling.

Lad os sige man kender to punkter (x1,y1) og (x2,y2) der ligger på grafen for f.

Hvis f(x)=b*a^x

er a=(y2/y1)^(1/[x2-x1])

Hvis f(x)=b*x^a

er a=[log(y2)-log(y1)]/[log(x2)-log(x1)].

Svar #4
23. marts 2006 af shayla86 (Slettet)

hov det er mig der har skrevet forkert.. det er b*x^a.. så jeg har brut den rette formel..

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2006 af dnadan (Slettet)

du kunne jo også lave en potens regression, dette gøres vha. af lommeregneren( men hvis du SKAL finde den eksakte værdi, skal du udregne den manuelt)

Svar #6
23. marts 2006 af shayla86 (Slettet)

ehm en potens regression? Ved ikke engang hvad det er..

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.