Matematik

Arealet

23. marts 2006 af joakimj (Slettet)
Hey i et koordinatsystem i rummet er givet tre punkter A(-5,6,9), B(4,3,3) og C(3,10,12)
Jeg skal hermed beregne arealet. Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

må jeg spørge om der er tre kordinater til hvert punkt???

som noget 3-D ??????

Svar #2
23. marts 2006 af joakimj (Slettet)

ja det er i rummet, kan du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

hmmm. så skal jeg lige have noget tid til at kigge på det... og tænke...

jeg er jo ikke helt så klog som dig ;)

Svar #4
23. marts 2006 af joakimj (Slettet)

det er repetation, så har glemt "lidt" ;-), håber du kan gi en hånd

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

Jeg ved ikke meget om at regne med koordinater i rummet (så dette er nok ikke det ønskede svar), men hvis det er, som jeg tror det er, så tror jeg, man kan bruge pythagoras og lidt tænkning til at finde siderne og Herons formel til at finde arealet. Er det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

jeg har fået en lille ide...

hvis man regner længden mellem dem alle...

det kan man vel gøre ved først at regne afstanden mellem de to første punkter som normalt.. altså A's (-5,6) og C's (3,10)

og så dereftigen bruge phytagoras...

hvis du forstår det,, jeg gør næsten selv ;)
Det er lidt som en kasse så...

Svar #7
23. marts 2006 af joakimj (Slettet)

hmm... tror ikke det er pythagoras, for så ville jeg huske det... det er svært for jer begge idet i ikke går i 3.g eller har gået... så...
men tak for hjælpen alligevel

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2006 af troldentrolle (Slettet)

så du mener ikke vi er kloge nok, hva' ;)

syntes bare jeg har set sådan noget før...
og mener at man godt kan bruge noget pythagoras,, men der er sikkert en formel for det..

står den ikke i en formelsamling?? :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2006 af machoman (Slettet)

Du skal bruge formlen

A = ½ l det(a,b)l

a = vektor a
b = vektor b
l..l = angiver den numeriske værdi

Du må undskylde det ikke ser "normalt" ud, men jeg ved ikke hvordan man laver pilene over vektoren..

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

I skal huske at det er rummet vi ser på, og der er ingen determinant.

A = ½* |ABxAC|, hvor ABxAC er krydsproduktet.

Brugbart svar (1)

Svar #11
23. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Tilføjelse til #10
Dette forudsætter dog at du skal finde arealet af den udspændte trekant af vektorerne AB og AC, men sådan formoder jeg også opgaven er formuleret.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. marts 2006 af rebel (Slettet)

Jeg er nysgerrig.. når man diskuterer vektorer som i gør her.. hvilket niveau befinder vi os på? Jeg mener ganske simpelt om det er 1.G'ere, 2.G'ere som løser sådanne opgaver?

Er 17, og er ikke startet i gym. endnu og jeg har lige været et år i USA, og tog Fysik A, og der lærte vi alt om vektorer...

Så vil jeg bare vide hvilke folk i DK som lærer disse ting?

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Vi startede først med rumgeometri i 3.g. Men tror måske det kan afhænge lidt af hvordan ens lærer er...

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. marts 2006 af rebel (Slettet)

Jeg er altså enige med folkene i at du skal bruge pythagoras.
Det er jo kun på den måde at man finde længen af hver vektor.

Tjek denne side evt: http://mcraeclan.com/MathHelp/GeometryTriangleAreaVector.htm

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. marts 2006 af rebel (Slettet)

Okay.. interessant.. Så er amerikanere vel ikke helt så dumme som de bliver gjort til!.. Nu er jeg stolt :) tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. marts 2006 af rebel (Slettet)

rettelse #14:

længden*

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

#12: På mit matematikhold (matA+, 2g), havde vi om vektorer i planen lige i starten af 1.g. Rumgeometrien vender vi så tilbage til i 3.g.

Har man matematik på et-årigt A-niveau, får man dog først al vektorregning i 3.g.

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. marts 2006 af rebel (Slettet)

Okay.. sygt!!

Brugbart svar (0)

Svar #19
23. marts 2006 af Deschain (Slettet)

#14
Opgaven går jo ud på at finde arealet af den udspændte trekant (sådan læser jeg i hvert fald opgaven), og til det behøver du slet ikke længden af vektorerne. Man skal, som det står i #10, blot bruge formlen
A = ½* |ABxAC|

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. marts 2006 af Deschain (Slettet)

#17
Jeg har nu matA+, og så vidt jeg husker, havde vi først om vektorer i 3.g - det gælder både dem i rummet og i planen.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.