Matematik

eksp. funktion (haster!!)

23. marts 2006 af B1865 (Slettet)
Den eksponentielt voksende funktion f(x)=b*a^x
f(3)=4 og f(5)=36

Bestem forskriften:

Aner ik hvordan man gør..?

Håber nogen vil hjælpe!
På forhånd tak!
:)

Svar #1
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

heeelp!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2006 af dnadan (Slettet)

du har fået 2 punkter af vide:
(3;4) og (5;36)
så er det jo enten at lave en exponentiel regression på disse 2 tal, eller beregne a, vha. en formel jeg dog ikke kan huske på stående fod, og så derefter indsætte et punkt altså:
36=b*(den fundne a-værdi)^5

Svar #3
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

ja men det er a jeg ikk kan finde ud af at regne ud...? :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2006 af dnadan (Slettet)

a=(y1/y2)^(1/(x1-x2))

Svar #5
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

nogen der kan finde ud af, at regne a ud i funktionen??

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2006 af Madsst (Slettet)

du får at vide at:
b*a^3=4 og
b*a^5=36

Divider det ene med den anden (det svarer til at isolerer b)
b*a^5=36
b*a^3=4
----
a^2=9 => a=-+3

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Benyt formel 100 i din formelsamling til bestemmelse af a, den er lidt besværligt at skrive op.
Kan dog oplyse dig at a = 3.

Herefter benytter du et af punkterne til at bestemme b, altså

4 = b*3^3 <=>

b = 4/27.

Svar #8
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

er du sikker på det er den formel? jeg troede jeg sku regne det ud sådan her:
(36)/(4)<=> (a^5)/(a^3)<=> 9=a^(5/3)
men så kan jeg ikke komme videre og det ser helt mærkeligt ud...
fordi jeg har jo ikke y??

Svar #9
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

indlæg #8 var svar på indlæg #4

Svar #10
23. marts 2006 af B1865 (Slettet)

okay tak.. fatter det nu.. jeg havde glemt man minuser eksponenter og ikke dividerer dem op i hinanden.. iiih..
nå men takker!!!
:)

Skriv et svar til: eksp. funktion (haster!!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.