Matematik

Matematik hjælp

17. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej !

I glas 1 er der 10 skefulde vin.
I glas 2 er der 10 skefulde vand.

Jeg tager en skerfuld vand fra glas 2 og putter over i glas 1, rører rundt, og tager da en skefuld fra glas 1 og putter i glas 2.

Er der da mere vand i vinen end der er vin i vandet?


Jeg håber virkelig at der nogen der vil give mig udregning og resultatet...



TAK !!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Dette forum er til for at HJÆLPE. Hvis du fortæller hvad dit problem er, så kan det da godt være, at jeg vil se nærmere på det.

Svar #2
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg vil regnge det i procent men ved ikke hvordan jeg skal skrive udregning... please hjælp mig..

Svar #3
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hjælp mig please................!

Svar #4
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

ER DER SLET IKKE NOGEN DER GIDER AT HJÆLPE ?????????????????????????

ELLER ER DEN FOR SVÆR ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2003 af iB (Slettet)

Du kunne jo prøve at sige x var vand, og y var vin, og at dine enheder var skefulde.

i glas 1 har du så 10x og putter i 1y. Bagefter tager du en af de 11 skefulle, som er i glasset og putter det over i glas 2: Dvs at for glas 1 får du:

10x + y - (10x + y)/11

Regn selv for glas 2, og sammenlign de to.

Svar #6
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Kan du forklare mere præcis ?

Svar #7
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det..! please hjælp mig mere med den ````?

Svar #8
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Bliver glas 2 ik sådan der ?

10y + x - (10y + x)/11

hvordan skal jeg samligne den ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2003 af iB (Slettet)

I glas 2 har du for det første jo kun 9y (du har jo lige puttet en over i den anden) Derefter tager du den skefuld du tog fra 1 og ligger den til de 9y. Den skefuld vi tog fra glas 1 var jo (10x+y)/11. Lad være at gå i panik, og bare husk hvad de forskelige led betyder.

For at sammenligne den, kan du starte med at reducere dem.

Svar #10
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Glas 1: 10x + y - (10x + y)/11
Den første skal den ik reduceres sådan der ? 20xy(2) ??

Glas 2: 10y + x - (10y + x)/9

20yx(2) ???

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2003 af erdos (Slettet)

Glas 1: 10x + y - (10x + y)/11 = 10x -10/11x + 10/11y

Glas 2: 9y + (10x + y)/11 = 9y + y/11 + 10/11x

Hermed er der i vandet 10/11 skefulde vin og i vinen er der 10/11 skefulde vand!!

Det må da stemme....

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2003 af Xabbu (Slettet)

Sine: hvorfor opretter du dig ikke med dit rigtige navn istedet for Sine som du jo ikke hedder går jeg stært ud fra !

Svar #13
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der da mere vand i vinen end der er vin i vandet?

ER du 100% sikker på det der ?
Glas 1: 10x + y - (10x + y)/11 = 10x -10/11x + 10/11y

Glas 2: 9y + (10x + y)/11 = 9y + y/11 + 10/11x

Hermed er der i vandet 10/11 skefulde vin og i vinen er der 10/11 skefulde vand!!

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. december 2003 af iB (Slettet)

Glas 2 er forkert! (i hvert fald, hvis jeg har det rigtigt)

Du har jo kun 9y i glasset, og putter så i det du tog fra den anden!!

-> 9y + (10x+y)/11 i glas 2

Prøv også lige at reducer en gang til, og vær opmærksom på brøken

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. december 2003 af iB (Slettet)

Hov, jeg er vist langsom på tasterne :-)

Svar #16
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)




9y + (10x+y)/11 i glas 2

10y+21x ??

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. december 2003 af iB (Slettet)

Se lige en gang til på det kalle har skrevet, og se om du kan indse, at det jo er rigtig!

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. december 2003 af erdos (Slettet)

9y + (10x+y)/11 i glas 2

10y+21x ??

Det giver sgu da ingen mening det der sine?

Får du det samme som jeg iB?

Svar #19
17. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Glas 1: 10x + y - (10x + y)/11 = 10x -10/11x + 10/11y

Glas 2: 9y + (10x + y)/11 = 9y + y/11 + 10/11x

Hermed er der i vandet 10/11 skefulde vin og i vinen er der 10/11 skefulde vand!!
Klalder du det for reducer ?

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. december 2003 af erdos (Slettet)

Jeg reducerer til det relevante... Til det punkt hvor det tydeligt fremgår, hvad resultatet er! Og hvis du ikke er enig kan du for det første give dig til kende, dernæst kan du komme med et konkret bud på svaret!

Torsk!

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.