Matematik
opgave
26. marts 2006 af
viggojensens (Slettet)
En funktion f er bestemt ved f(x)=sqrt(x). Funktionen d(x) angiver afstanden mellem punktet P(2,0) og et vilkårligt punkt Q(x, sqrt(x)) på f.
-------
1) Beregn d(4)
2) Beregn den eksakte værdi af minimum for d(x)
-------
-------
1) Beregn d(4)
2) Beregn den eksakte værdi af minimum for d(x)
-------
Svar #1
26. marts 2006 af viggojensens (Slettet)
hvad gør jeg... har prøvet en del nuh.. er på bar bund
Svar #3
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)
1) Afstanden mellem (2,0) og (4,2) er sqrt(8)
2) Afstanden mellem (2,0) og (x, sqrt(x)) er sqrt(x2-3x+4).
Differentialkvotienten er (2x-3)/(2sqrt(x^2-3x+4)).
Differentialkvotienten er 0 når x=1,5.
Den minimale afstand er sqrt(1,75) eller sqrt(7)/2
2) Afstanden mellem (2,0) og (x, sqrt(x)) er sqrt(x2-3x+4).
Differentialkvotienten er (2x-3)/(2sqrt(x^2-3x+4)).
Differentialkvotienten er 0 når x=1,5.
Den minimale afstand er sqrt(1,75) eller sqrt(7)/2
Svar #6
27. marts 2006 af viggojensens (Slettet)
Hvordan kommer man fra den her sætning:
"Differentialkvotienten er 0 når x=1,5. "
Til den her:
"Den minimale afstand er sqrt(1,75) eller sqrt(7)/2"
??
"Differentialkvotienten er 0 når x=1,5. "
Til den her:
"Den minimale afstand er sqrt(1,75) eller sqrt(7)/2"
??
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
