Matematik
cirkel tagent
26. marts 2006 af
Aliehs (Slettet)
hey:-)
Hvis en cirklen har ligningen (x-1)^2 + (y-2)^2=5 og har en tagent i (7,6) hvordan finder jeg så forskriften for tagent ligningen?
Nogen der gider at hjælpe?
Hvis en cirklen har ligningen (x-1)^2 + (y-2)^2=5 og har en tagent i (7,6) hvordan finder jeg så forskriften for tagent ligningen?
Nogen der gider at hjælpe?
Svar #1
26. marts 2006 af Draagslag (Slettet)
Du kan finde hældningen for den linie, som løber igennem centrum og P. Denne hældning igennem disse punkter er ortogonal på din tangenthældning, hvoror du kan benytte, at
a*c = -1, hvor a er den kendte hældning. Herefter har du hældningen og et punkt, og så er det bare at finde b.
a*c = -1, hvor a er den kendte hældning. Herefter har du hældningen og et punkt, og så er det bare at finde b.
Skriv et svar til: cirkel tagent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
