Matematik
ligning
27. marts 2006 af
qeqweqwe (Slettet)
hej har et problem med at beregne opgaver som denne uden hjælpemidler, en der vil være så venlig at forklare det? :)
Bestem de tal k, for hvilke ligningen x^2 + 4x + k = 0 har mindst en løsning.
Bestem de tal k, for hvilke ligningen x^2 + 4x + k = 0 har mindst en løsning.
Svar #2
27. marts 2006 af dnadan (Slettet)
faktisk så er det:
d(større eller lig)0
altså find d, og undersøg så hvornår den er størrer eller lig 0
d(større eller lig)0
altså find d, og undersøg så hvornår den er størrer eller lig 0
Svar #3
27. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Mindst en løsning betyder at d>=0.
Da d = b^2-4ac
skal du løde ligningen
16-4k>=0
Da d = b^2-4ac
skal du løde ligningen
16-4k>=0
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
