Matematik

eksamens opgaver

28. marts 2006 af Thula (Slettet)
Hej! sidder lige og øver mig til min terminsprøve imorgen, og vil gerne vide om jeg har lavet rigtigt.
så hvis i gidder hjælpe ville det være alletiders.

opg.7.033
I et koordinatsystem er linjen l givet ved ligningen y=4x-1.
Bestem en ligning til linjen m, der er parallel med l og går gennem punktet P(8,3).
ligningen har jeg fået til y= 4x-29
Bestem hældningskoefficienten for linjen n, der er vinkeltret på l. den har jeg fået til -1/4. er det rigtigt?

opg.7.037
Skriv udtrykket (a^3)^2*kvadratrod(a)*a^2 på formen a^x.
den har keg fået til a^4,5.???

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2006 af Madsst (Slettet)

ad 1) ja, da a1*a2=-1 for to ortogonale linier.
ad2) (a^3)^2*sqr(a)*a^2=
a^6*a^(1/2)*a^2=a^(12/2+1/2+4/2)=
a^(17/2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

7.033 er rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2006 af Deschain (Slettet)

#0
Ja, det ser rigtigt ud..

Du har bare ikke skrevet opg 7.037 rigtigt op, hvilket er grunden til, at #1 får et andet resultat end dig:
a^2 skulle have været (a^2)^-1!

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2006 af Kris87 (Slettet)

Den første opg er rigtig!
Men den anden får jeg altså til a^8,5.
(a^3)^2=a^6
kvadratrod(a)=a^0,5
a^6*a^(1/2)*a^2=a^(6+2+0,5)
=a^8,5

Svar #5
28. marts 2006 af Thula (Slettet)

Ja har skrevet forkert i opgave 7.037, udtrykket skulle havde været (a^3)^2*kvadratrod(a)*(a^2)^-1

Svar #6
28. marts 2006 af Thula (Slettet)

ups... undskyld.

Skriv et svar til: eksamens opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.