Matematik
matematik spørgsmål
29. marts 2006 af
HappyHelle (Slettet)
i et koordinatsystem i planen er linjen l givet ved ligningen
-x + 2y + 2 = o og linjen m er givet ved parameterfremstillingen
(x,y) : (-2,10) + s (-2,3s)
og jeg skal nu undersøge om l og m står vinkelret på hinanden
jeg kender formlen
cos = ((retningsvektor)*(normalvektor))/
længden af normalvektor*længden af retnings
og gir cos så nul må de stå vinkelret på hinanden
men hvordan gør jeg lige her med en ligning for en linje og en parameterfremstilling?
endvidere skal jeg bestemme en ligning for den linje n der er parallel med m og går gennem punktet p(-1,3)
og her skal jeg vel bruge formlen
- retningsvektor2(x-xo) + retningsvektor 1(y-yo) = 0 og punktet sættes ind på xo, og yo´s plads men hvilken retningsvektor?
-x + 2y + 2 = o og linjen m er givet ved parameterfremstillingen
(x,y) : (-2,10) + s (-2,3s)
og jeg skal nu undersøge om l og m står vinkelret på hinanden
jeg kender formlen
cos = ((retningsvektor)*(normalvektor))/
længden af normalvektor*længden af retnings
og gir cos så nul må de stå vinkelret på hinanden
men hvordan gør jeg lige her med en ligning for en linje og en parameterfremstilling?
endvidere skal jeg bestemme en ligning for den linje n der er parallel med m og går gennem punktet p(-1,3)
og her skal jeg vel bruge formlen
- retningsvektor2(x-xo) + retningsvektor 1(y-yo) = 0 og punktet sættes ind på xo, og yo´s plads men hvilken retningsvektor?
Skriv et svar til: matematik spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
