Fysik
Bevægelse
30. marts 2006 af
nicko-v (Slettet)
Heeeej...
Har en opgave, hvor man skal finde hastigheden i tidspunkterne 0 s og 0,5 s
Stedfunktionen er givet ved:
S(t)=15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
<=>
S'(t)=15cm * cos(6,3 s^-1 * t)*6,3
Dermed bliver
S'(0s) = 94,5 cm/s
og
S'(0,5s) = 94,36 cm/s
ER vi enige?
Nu kommer the tricky one - for mig i hvert fald;
Beregn de tidspunkter hvor loddets hastighed er nul!
Hvad gør jeg her?
Bruger jeg formlen:
S(t)=15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
<=>
0 = 15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
Hvorefter jeg isolerer t?
Nicko-V
P.s. Hvis det er sådan man skal gøre må den person, som finder det let gerne hjælpe mig på vej :)
Har en opgave, hvor man skal finde hastigheden i tidspunkterne 0 s og 0,5 s
Stedfunktionen er givet ved:
S(t)=15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
<=>
S'(t)=15cm * cos(6,3 s^-1 * t)*6,3
Dermed bliver
S'(0s) = 94,5 cm/s
og
S'(0,5s) = 94,36 cm/s
ER vi enige?
Nu kommer the tricky one - for mig i hvert fald;
Beregn de tidspunkter hvor loddets hastighed er nul!
Hvad gør jeg her?
Bruger jeg formlen:
S(t)=15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
<=>
0 = 15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
Hvorefter jeg isolerer t?
Nicko-V
P.s. Hvis det er sådan man skal gøre må den person, som finder det let gerne hjælpe mig på vej :)
Svar #1
30. marts 2006 af mathon
S(t)=15cm * sin(6,3 s^-1 * t)
<=>
S'(t)=v(t)=15cm * cos(6,3 s^-1 * t)*6,3
v(t)=94.5cm*s^-1*cos(6,3 s^-1 * t)
Dermed bliver
v(0s) = 94,5 cm/s
og
v(0,5s) = -94,5 cm/s (med 1 dec.)
v(t) = 0 <=> cos(6,3 s^-1 * t); generelt er cos t =0 for "et ulige antal"*pi/2 <=> (2p+1)*pi/2, hvor p er positiv og hel. Her skal 6.3t=(2p+1)*pi/2 (enheder udeladt) <=>
t=(2p+1)*pi/2:6.3 <=>
t=(2p+1)*pi/12.6 =(2p+1)*0.249333(hvor p er positiv og hel)
<=>
S'(t)=v(t)=15cm * cos(6,3 s^-1 * t)*6,3
v(t)=94.5cm*s^-1*cos(6,3 s^-1 * t)
Dermed bliver
v(0s) = 94,5 cm/s
og
v(0,5s) = -94,5 cm/s (med 1 dec.)
v(t) = 0 <=> cos(6,3 s^-1 * t); generelt er cos t =0 for "et ulige antal"*pi/2 <=> (2p+1)*pi/2, hvor p er positiv og hel. Her skal 6.3t=(2p+1)*pi/2 (enheder udeladt) <=>
t=(2p+1)*pi/2:6.3 <=>
t=(2p+1)*pi/12.6 =(2p+1)*0.249333(hvor p er positiv og hel)
Skriv et svar til: Bevægelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
