Matematik
lille hurtig opgave
31. marts 2006 af
Alima (Slettet)
Bestem det andengradspolynomium P, der tilfredsstiller differentialligningen 2xP´(x) = P(X)-2x^2+1
Jeg kender P(x) på formen; ax^2+bx+c
og P´(x) er derfor 2ax+b.
men ved ikke helt hvordan jeg skal bestemme P..
Håber, at der er nogle som kan give nogle hints til at komme videre
Jeg kender P(x) på formen; ax^2+bx+c
og P´(x) er derfor 2ax+b.
men ved ikke helt hvordan jeg skal bestemme P..
Håber, at der er nogle som kan give nogle hints til at komme videre
Svar #1
31. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Sæt P(x)=ax^2+bx+c
og P´(x)=2ax+b ind i differentialligningen.
Koefficienterne foran x^2 skal være ens osv
og P´(x)=2ax+b ind i differentialligningen.
Koefficienterne foran x^2 skal være ens osv
Skriv et svar til: lille hurtig opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
