Matematik

Hjælp til opgave u. hjælpemidler

02. april 2006 af Zir (Slettet)
Hey!

Har følgende opgave:

f(x)=ln(4x)-ln(sqrt(x))

Gør rede for, at forskriften for f kan skrives på formen f(x)=aln(x)+b
og angiv konstanterne a og b

Er der nogen der ved hjælpe mig med den? Hva skal jeg gøre?


På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Du ved, at sqrt(x) = x^(1/2).

Og du har ln-regnereglen:
ln(x^y)=y*ln(x).

Er du med?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2006 af dnadan (Slettet)

her kommer mit bud:
ln(4x)-ln(sqrt(x))
ln(4x)-ln(x^(1/2))
ln(4x)-ln(x)*1/2
ln(4x/x)*1/2

ved ikke om der kan gøres mere...men det må være mit bud

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt regneregler for logaritmen.

ln(4x) = ln4 + lnx

ln(sqrt(x)) = ln(x^0,5) = 0,5*lnx

osv

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Hun behøver da ikke at lave ln(4x) om?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2006 af dnadan (Slettet)

husk reglen:
ln(a/b) = ln(a)-ln(b)

Svar #6
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Ja. Er a så ikke 0,5. Men hvad er b så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Nej, det er bare mig der ikke læser opgaveteksten ordentlig!

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2006 af IMB (Slettet)

#6, du har egentlig fået svaret i #2.

Svar #9
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Hmm der kan da ikke passe, den er jo ikk omskrevet til f(x)=a*ln(x)+b

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2006 af IMB (Slettet)

Hvad er 4x/x? :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

b = ln4

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. april 2006 af dnadan (Slettet)

måske har jeg lavet en fejl, for ifølge mit regneprogram giver den dette:

ln(16*x)/2

mens mit i sidste ende giver ln(2)... så glem lige mit indlæg..:)

Svar #13
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Ibibib ---> Men så er der jo ikk noget ln(x) tilbage?

Er der ingen som har det rigtige svar?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

ln4+0,5lnx

a=0,5
b=ln4

Skriv et svar til: Hjælp til opgave u. hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.