Matematik

Opg uden hjælpemidler

02. april 2006 af Zir (Slettet)
Hei!

Har fået stillet følgende opgave:

I en orienteret plan er der givet en vektor a med længden 2. En vektor b er bestemt ved b = a + 3â

- Beregn længden af b. (Den får jeg til 8, kan det passe?)

- Bestem tallet t, således b er ortognal på ta + â

Nogen der vil hjælpe?


Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

1) Nej sqrt(40) , benyt Pythagoras

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

2) Løs ligningen
(ta+â)*(a+3â) = =

Svar #3
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Ja men hvordan skal jeg gøre det når jeg ikk har koordinaterne, men kun længderne, kan man godt bruge dem til at finde t?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse:
(ta+â)*(a+3â) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

a*â = 0
â*â = -a^2 = -4

Svar #6
02. april 2006 af Zir (Slettet)

hvor gir â * â = -a^2 ?

Svar #7
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Er t = -2? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Når du ganger parentesen ud
(ta+â)*(a+3â)

Svar #9
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Vil du ik regne efter ? :) Får det til t= -2

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

t =-3

Svar #11
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Hmm


(a+3â)*(ta+â) =

ta^2+a^2-3a^2=0

Ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse til #5
â*â = -a^2 = 4

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2006 af ibibib (Slettet)



(a+3â)*(ta+â) =
ta^2 + 3â^2 =
4t + 12 = 0


<=> t = -3

Svar #14
02. april 2006 af Zir (Slettet)

Hmm så bliver det

ta^2+4a^2=0

Eller hva?

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

ta^2+3a^2=0

Svar #16
02. april 2006 af Zir (Slettet)

#13 passer vist ikk. Du glemmer da at gange 3â med ta. Ik?

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

En nemmere metode, som ikke er helt korrekt er

a = (2,0)
b = (2,6)

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

#16 Husk ar a*â = 0

Brugbart svar (0)

Svar #19
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

ar -> at

Svar #20
02. april 2006 af Zir (Slettet)

#18, Nåh jah! Tak for hjælpen mester!

Skriv et svar til: Opg uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.