Matematik

Opgave 4.035

04. april 2006 af Matilde_K (Slettet)
Jeg vil først og fremmest takke for denne hjemmeside som hjælper studerende som er gået i stå i nogle opgaver (lige som mig)

Jeg har her en opgave som jeg ikke kunne løse og håber at i har en løsning eller at i kan hjælpe mig frem til en løsning.

en funktion f er løsning til differentialligningen.

y/1+y^2 * dy/dx = 3x-5

og grafen for f går gennem P(0,-kvadratrod e^3-1)

bestem en forskrift for f
bestem definitionsmængden for f

Matilde

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2006 af jgthb (Slettet)

et råd: skriv opgaven rigtigt op :)

Jeg undskylder selvfølgelig meget, hvis den står rigtigt, men jeg tvivler på det

Svar #2
04. april 2006 af Matilde_K (Slettet)

Hej

Undskyld men jeg har skrevet opgaven rigtigt op, du kan selv tjekke i bogen vejledende eksamensopgaver 1-årigt forløb A

Tak

Matilde

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Det lyder ikke rart, thi hverken Maple 10 eller Mathematica 5.2 kan løse den, så der skal vist banebrydende matematik til. ;-)
Mit bud er, at du [som det er tilfældet for en stor del af brugerne herinde] mangler en eller flere parenteser.

Hvordan skal ``-kvadratrod e^3-1'' forstås? Mener du

-(e³-1)^(1/2)

eller

-(e³)^(1/2)-1 = -(e^(3/2)+1)

eller noget helt tredje?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2006 af jgthb (Slettet)

Det er differentialligningen jeg hentyder til. Først og fremmest må du mangle en parentes om det før dy/dx. Derudover ser det lidt mærkeligt ud at skrive y/1, så der skal vel stå noget andet.
Men jeg går i seng meget snart.

Svar #5
04. april 2006 af Matilde_K (Slettet)

okay jeg skriver den lige om som den står i bogen

Svar #6
04. april 2006 af Matilde_K (Slettet)

En funktion f er løsning til differentialligningen

(y/1+y^2) * (dy/dx) = 3x-5

og grafen for f går gennem punktet p(0,-√e^3-1).

bestem en forskrift for f
bestem definitionsmængden for f

Matilde

Svar #7
04. april 2006 af Matilde_K (Slettet)

undskyld fejlen

og grafen for f går gennem punktet p(0,-kvadratrod e^3-1). (altså minus kvadratroden af e^3-1)

matilde

Svar #8
04. april 2006 af Matilde_K (Slettet)

Nogen der gider at hjælpe..det haster

Svar #9
04. april 2006 af Matilde_K (Slettet)

Hjæææææææææælp

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2006 af CziX (Slettet)

Start med separation af variable. Sådan at du har y-værdierne på den ene side, og x-værdierne på den anden side af lighedstegnet.

Så når du skal til at finde stamfunktionen på y-siden, bruger du substition. Isolér y.

Find ud af, hvilke grænser y og x skal overholde, for at punktet kan være i den.

Husk konstanten på x-siden

Skriv et svar til: Opgave 4.035

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.