Matematik

Hjælp til opgaver

04. april 2006 af Mads123 (Slettet)
Har terminsprøve imorgen, så er igang med at øve mig. Der er dog opstået problemer, så jeg håber at I lige kan hjælpe mig med nogle af dem inden imorgen.

Opgaverne er her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/MED0587SF.pdf

2) Jeg har brugt regression, men får en mærkelig forskrift. 1.07308e-278*1.3895^x

Hvordan skal det udtryk 'læses'?
Fordi det er ikke 1.07308*(e)^(1) - 278*(1.3895)^(x) åbenbart.

3) Jeg får radius til kuglen at være r=sqrt(8), men når jeg skal vise at a er tangentplan får jeg at afstanden er (10/3). Er sqrt(8) rigtigt?

4) Mit svageste punkt. Kan ikke finde ud af at bestemme forskriften for T. Jeg har prøvet at kigge i bøger, men forstår det ikke.

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

1.07308e-278 er lommeregnerens måde at skrive 1.07308*10^(-278).

Svar #2
04. april 2006 af Mads123 (Slettet)

Ahh ja, det er rigtigt. Tak for det!

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm er du sikker på at du har skrevet de rigtige x-værdier ind...
husk nu at år 1971 er lig x=1
1992 er x=22
og derved fås regneforskriften til:
f(x)=2878.74*(1.3895)^(x)

Svar #4
04. april 2006 af Mads123 (Slettet)

Av ja. Det havde jeg glemt. Godt du lige så det :)

Svar #5
04. april 2006 af Mads123 (Slettet)

Hmm måske ikke de mest spændende opgaver. Jeg har lige 2 ekstra opgaver som giver problemer.

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/MED0583SF.pdf

2)Når man skal bestemme arealet af trekant ABC. Er det så ved at finde vektor BC og BA, og så ignorere x-koordinaten, så man regner med vektorer i planen? Umiddelbart virker det forkert, fordi man så 'trækker' i trekanten, men kan ikke lige se andre løsninger.



5) Angiv for ethvert reelt tal k antallet af løsninger til ligningen f(x)=k.
Jeg forstår slet ikke denne opgave. Hvad skal man?


På forhånd tak!

Svar #6
04. april 2006 af Mads123 (Slettet)

Okay har fået løst nogle af dem. Har kun brug for hjælp med disse opgaver nu.

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/MED0587SF.pdf

4)

3)Har fundet min fejl, men hvad gør jeg længere nede skal finde koordinaterne til R og S. Og igen skal bestemme arealet?

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/MED0583SF.pdf

4) Har fundet ud af at jeg kan bestemme det ved normal trekantsberegning. Synes dog opgaven ligger op til noget med vektorer. Men det er vel okay hvis det virker.

5)

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. april 2006 af dnadan (Slettet)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/MED0587SF.pdf
mine bud, uden af have mat på a niveau
4)
find T'(15)

derefter integrer T'(t) således at du findet T(t)

derefter sætter du T(t)=20-18

Brugbart svar (1)

Svar #8
04. april 2006 af dnadan (Slettet)

#7 ps:... undskyld stavefejlene...

Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.