Fysik
Prøver igen: Harmonisk bevægelse. Hookes lov m.m
05. april 2006 af
hund (Slettet)
Jeg prøver nu for sidste gang at få lidt hjælp til mit oplæg om harmonisk bevægelse. Jeg skal fremlægge imorgen tidlig, så hjælp værdsættes i høj grad, hvis det bliver givet idag.
1) Vil gerne lægge ud med at forklare, hvad en harmonisk svingning indebærer, og ikke bare ved at sige, at det er en der er påvirket af en elastisk kraft, og som følger Hookes lov. Kan nogen hjælpe ?
2) Hookes lov, den mener jeg selv, at jeg har forstået.
3) Udledning af 2.ordens differential ligning, der fører til den generelle stedfunktion, for en harmonisk svingning,
x(t) = Asin(wt)+ Bcos(wt),
hvor w = græsk omega, skulle der heller ikke være det store problem med, men måske lige en forklaring, af hvad w er ? det er vinkelhastigheden, men hvad vil det sige ?
4) Til slut, vil jeg kommer med to eksempler, og heriblandt "DET MATEMATISK PENDUL", men sagen er den, jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal kæde det sammen med det andet, altså udfører pendulet en harmonisk svingning? Kan godt forstå forsøget.. men er det fornuftigt at tage med ? hvorfor ? hvorfor ikke ?
På forhånd mange tak!
mvh,
Hund
1) Vil gerne lægge ud med at forklare, hvad en harmonisk svingning indebærer, og ikke bare ved at sige, at det er en der er påvirket af en elastisk kraft, og som følger Hookes lov. Kan nogen hjælpe ?
2) Hookes lov, den mener jeg selv, at jeg har forstået.
3) Udledning af 2.ordens differential ligning, der fører til den generelle stedfunktion, for en harmonisk svingning,
x(t) = Asin(wt)+ Bcos(wt),
hvor w = græsk omega, skulle der heller ikke være det store problem med, men måske lige en forklaring, af hvad w er ? det er vinkelhastigheden, men hvad vil det sige ?
4) Til slut, vil jeg kommer med to eksempler, og heriblandt "DET MATEMATISK PENDUL", men sagen er den, jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal kæde det sammen med det andet, altså udfører pendulet en harmonisk svingning? Kan godt forstå forsøget.. men er det fornuftigt at tage med ? hvorfor ? hvorfor ikke ?
På forhånd mange tak!
mvh,
Hund
Svar #1
05. april 2006 af Einsteinium (Slettet)
prøv at kigge i fysik-opgaverne.. Mener at have set en om harmoniske svingninger.
Skriv et svar til: Prøver igen: Harmonisk bevægelse. Hookes lov m.m
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
