Matematik
Opgave 4.059, Mat A
05. april 2006 af
Stine_10 (Slettet)
Hej
Jeg har problemer med at løse følgende opgave..og håber at i kan hjælpe :)
i et koordinatsystem i planen bevæger et punkt p(x,y) sig således at der til tidspunktet t gælder
x= t-2/t
y=t+2/t t>0
1.beregn koordinatsættet til banekurvens skæringspunkt med andenaksen.
det punkt hvori P befinder sig til tidspunktet t=1 kaldes Q
2. bestem en ligning for den linje l, der går gennem Q og er vinkelret på banekurven til tangenten i Q
På forhånd tak
Stine
Jeg har problemer med at løse følgende opgave..og håber at i kan hjælpe :)
i et koordinatsystem i planen bevæger et punkt p(x,y) sig således at der til tidspunktet t gælder
x= t-2/t
y=t+2/t t>0
1.beregn koordinatsættet til banekurvens skæringspunkt med andenaksen.
det punkt hvori P befinder sig til tidspunktet t=1 kaldes Q
2. bestem en ligning for den linje l, der går gennem Q og er vinkelret på banekurven til tangenten i Q
På forhånd tak
Stine
Svar #1
05. april 2006 af Raphson (Slettet)
Når en banekurven skærer andenaksen, så må x(t) = 0
Linjen l har parameterfremstillingen, hvor punktet Q er punktet den går igennem, og hvor retningsvektoreren er hasttighedsvektoreren normalvektor, idet en normaltvektor pr definition står vinkelret på banekurven.
Husk, at r-hat = n
Linjen l har parameterfremstillingen, hvor punktet Q er punktet den går igennem, og hvor retningsvektoreren er hasttighedsvektoreren normalvektor, idet en normaltvektor pr definition står vinkelret på banekurven.
Husk, at r-hat = n
Skriv et svar til: Opgave 4.059, Mat A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
