Matematik
Mat uden hjælpemidler
06. april 2006 af
Mads123 (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe med disse opgaver?
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf
Opgave 6: Har måske bare brug for et hint.
Opgave 7: Bare det første spørgsmål.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0588SF.pdf
Opgave 4: Synes ikke jeg kan se noget med kvadratsætninger. Hvis nogle har nogen tips til at anskue sådan en opgave ville det være godt.
På forhånd tak!
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf
Opgave 6: Har måske bare brug for et hint.
Opgave 7: Bare det første spørgsmål.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0588SF.pdf
Opgave 4: Synes ikke jeg kan se noget med kvadratsætninger. Hvis nogle har nogen tips til at anskue sådan en opgave ville det være godt.
På forhånd tak!
Svar #1
06. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Ad 6)
ABC og APQ er endvinklede.
Ad 7)
Substituion u = x³+1.
Ad 4)
Lav polynomiers division. Alternativt kan du se, at i tælleren kan 5 faktoriseres udenfor og i nævneren må enten -1 eller 1 være rod, eftersom summen af koefficienterne er 0. Når man ser på tælleren, er det sikkert 1 som er rod, men tjek selv.
ABC og APQ er endvinklede.
Ad 7)
Substituion u = x³+1.
Ad 4)
Lav polynomiers division. Alternativt kan du se, at i tælleren kan 5 faktoriseres udenfor og i nævneren må enten -1 eller 1 være rod, eftersom summen af koefficienterne er 0. Når man ser på tælleren, er det sikkert 1 som er rod, men tjek selv.
Svar #3
06. april 2006 af Mads123 (Slettet)
Tak
ad)6 fik jeg styr på.
ad) 7
Er følgende metode rigtig?:
S (x^2)*e^((x^3)+1) dx
t=(x^3)+1 dt=2x^2
½ S e^t dt = ½*e^((x^3)+1)
Har ikke hørt om polynomiers division. Forstår ikke helt det du siger med nævneren.
ad)6 fik jeg styr på.
ad) 7
Er følgende metode rigtig?:
S (x^2)*e^((x^3)+1) dx
t=(x^3)+1 dt=2x^2
½ S e^t dt = ½*e^((x^3)+1)
Har ikke hørt om polynomiers division. Forstår ikke helt det du siger med nævneren.
Svar #4
06. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Ad 7)
Du har
S[x² exp(x³+1)]dx
u = x³+1 =>
du = 3x² dx =>
dx = 1/(3x²) du
Dermed er
S[x² exp(x³+1)]dx
= S[x² exp(u) 1/(3x²)]du
= 1/3 S[exp(y)]du
Ad 4)
Hvis du ikke er med på hvad jeg skriver, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig, eftersom jeg ikke umiddelbart kan se andre måder at gøre det på.
Ad 7)
Du har
S[x² exp(x³+1)]dx
u = x³+1 =>
du = 3x² dx =>
dx = 1/(3x²) du
Dermed er
S[x² exp(x³+1)]dx
= S[x² exp(u) 1/(3x²)]du
= 1/3 S[exp(y)]du
Ad 4)
Hvis du ikke er med på hvad jeg skriver, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig, eftersom jeg ikke umiddelbart kan se andre måder at gøre det på.
Skriv et svar til: Mat uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
