Matematik

Hjælp til en opgave

11. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Håber der er nogle der gider at hjælpe mig med følgende opgave:

Når man opvarmer en jernstang bliver den lidt længere. Ved et forsøg har man målt udvidelsen af en 0.50 meter lang jernstang. En opvarmning på 80 grader celcius førte til en forlængelse på 0,47mm. Man kan gå ud fra at forlængelsen y er proportional med temperaturstigningen x.

a) Udregn proportionaliotetsfaktoren:

det får jeg til 0,94 ved at sige x/y men det passer ikke,...

Kunne i fortælle mig hvad jeg har gjordt galt...

Bjarke


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2006 af ibibib (Slettet)


k=y/x=0,47/80=0,005875

0,5 er ikke relevant her.

Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.