Matematik

funktion

15. april 2006 af Chimmi (Slettet)
Hvis jeg har en funktion givet ved:
f(x)= a*sin(bx)+c.

Er der nogen der kan fortælle mig hvilke betydninger a, b og c har?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja, det kan jeg godt. Prøv først selv at skitser grafen for f for forskellige værdier af a, b og c, så tror jeg godt du selv kan få en ide om det.

Svar #2
17. april 2006 af Chimmi (Slettet)

a= angiver grafens højde
b?
c= angiver afstanden fra de 2 punkter der skærer x-aksen i o.

Er det rigtigt? nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
a angiver størrelsen af amplituden,
b angiver vinkelhastigheden; altså hvor hurtigt funktionen ``svinger'',
c angiver hvor på andenaksen funktionen oscillerer om.

Svar #4
17. april 2006 af Chimmi (Slettet)

tak skal du ha'

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Grafen har en vandret akse som den svinger regelmæssigt omkring (funktionen er en såkaldt harmonisk svingning). Denne vandrette linje har ligning y=c og kaldes svingningsaksen.
Tallet a er afstanden (hvis a da ellers er positiv!) fra svingningsaksen til grafens top eller bund. HVIS tallet a er positivt kaldes a amplituden.Helt korrekt så er det den numeriske værdi af a der er amplituden.
Tallet b bestemmer hvor hurtigt f.eks. grafens toppe kommer efter hinanden. Afstanden, målt på x-aksen, mellem f.eks. 2 toppe er 2*pi/b.

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.