Matematik

geomatri opgaver

16. april 2006 af chika (Slettet)
1. En vinkels sinusværdi er 0,3500. bestem vinklens cosinusværdi, når det oplyses, at vinklens retningspunkt ligger i 3. kvadrant.

2. En vinkels sinusværdi er -0,8532. bestem de mulige værdier af vinklens cosinusværdi.

I trekant ABC er sidelængderne: AB/ = 12, BC= 17 og AC= 22. beregn trekantens vinkler.

I trekant ABC er

3. Et højhus på 30 etager har højden 90 meter. En vintermorgen står solen 10o over horisonten.
Hvor lang en skygge kaster højhuset?
Hvis skyggens længde er 200 meter. Hvor højt står solen så over horisonten?

sidder her med et par problemer som ikke kan løse selv( har prøvet meget), men håber der er nogen derud der gider bruge lidt af sin tid for at hjælper mig med de opstående opgaver.

I må Have en god Påske alle sammen
nyd det.
:)

Svar #1
16. april 2006 af chika (Slettet)

" I trekant ABC er

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2006 af mathon

1.
det er ikke muligt, at sinusværdien er positiv, når vinklens retningspunkt ligger i 3. kvadrant.

2.
cos(v)=± sqrt(1-(-0,8532)^2)= ±0.521584

3.
brug cos-relationen:
vinkel A =cos^-1((b^2+c^2-a^2):(2*b*c))

vinkel A =cos^-1((22^2+12^2-17^2):(2*22*12))= 50.06

du bruger samme fremgangsmåde for de to sidste vinkler (sum-kontrollen skal gi' 180°)
vinkel B=97.18° og vinkel C = 32.76°

4.
Hvis du laver en skitse vil du se, at

cot(10°)=s/(90_m), hvoraf s=510.4_m

cot(V)=200_m/(90_m)<=> V=24.2277°= ca. 24.2°

Svar #3
17. april 2006 af chika (Slettet)

tak for hjælpen Mathon,:)
jeg forstod ikke helt opgave 2 og opgave 4,,,hvad er " cot"?

Svar #4
17. april 2006 af chika (Slettet)

hvad betyder dette "±" tegn?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2006 af Deschain (Slettet)

± betyder plus/minus

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2006 af -Glenn- (Slettet)

#3

I opgave 2, der ved du, at sin(v)=-0,8532.

Hvis du tager et kig på "idiotformlen" fås:

sin²(v)+cos²(v)=1, dvs.

cos²(v)=1-sin²(v)

cos(v)=±sqrt(1-sin²(v)), her er det bare at indsætte din værdi for sin(v) og du er fremme ved det mathon skriver i #2.

I 4) kan du også bruge tangens, tan(v)=mod/hos, hvis du laver en skitse kan du se, at v=10 grader, mod=90m, og hos er hvad der svarer til længden af skyggen, dvs.

tan(10)=90/hos

hos=90/tan(10)=510.4m

i delspg. 2, ville jeg også bruge tangens, i dette tilfælde kender du hos=200m, mod=90m, dvs.

tan(v)=90/200

v=tan^(-1)[90/200]~24,2 grader

Svar #7
17. april 2006 af chika (Slettet)

jamen jeg ved ikke hvad dder menes med "sqrt",,, har aldrig hørte eller set det før?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2006 af MacMadsen (Slettet)

sqrt = forkortelse for squareroot. På dansk kvadratrod.

Svar #9
17. april 2006 af chika (Slettet)

tusind tak alle sammen for hjælpen det er big help...tak:)
men jeg er stadig ikke sikker opgave 1:(

Svar #10
17. april 2006 af chika (Slettet)

i opgave et ,ikke,,,,to minus bliver ikke til plus? så kvadrant 3, er det ikke ås positive?

Svar #11
17. april 2006 af chika (Slettet)

please er der ikke en der vil hjælpe mig.....please......skal aflevere det imorgen,.....hjæælp:( someone

Svar #12
17. april 2006 af chika (Slettet)

er der ikke en der vil hjælpe......please?:(

Skriv et svar til: geomatri opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.