Matematik
differentialligning - Rettelse- haster!!
19. april 2006 af
!?! (Slettet)
hej,
er der en, der gider tjekke om jeg har løst nedstående opgaver rigtigt?
opg. 21:
i et land er der 100 mio. kr. i papirpenge i omløb. hver dag modtager bankerne 5 mio. kr. og udbetaler det samme beløb.
regeringen beslutter, at der skal sættes nye pengesedler i omløb, så bankerne får besked om, at de skal inddrage de indbetalte gamle sedler og kun udbetale nye.
a) hvor lang tid vil det tage, før 99% af seddelomløbet er består af nye sedler?
Løsning:
(1000.000.000/100)*99=990000000
990.000.000/5000.000=198
dvs. det tager 198 dage før 99% af seddelpmløbet består af nye penge.
opg. 23:
ved vinbrygning omdannes sukker til alkohol. på 7 døgn falder sukkermængden fra 1500g til 400g. det antages, at hastigheden af sukker omdannelsen er proportional med den tilbegværende sukkermængde.
a) hvor lang tid vil det vare for sukkermængden at falde fra 400g til 50g?
Løsning:
fald af sukkermængden på 7 døgn:
1500-400=1100
sukkermængdens fald pr. døgn:
1100/7=157,1428
tiden:
(400-50)/157,1428=2,2272
Altså, det tager lidt over to dage for sukkermængden at falde 350g.
på forhånd tak.
er der en, der gider tjekke om jeg har løst nedstående opgaver rigtigt?
opg. 21:
i et land er der 100 mio. kr. i papirpenge i omløb. hver dag modtager bankerne 5 mio. kr. og udbetaler det samme beløb.
regeringen beslutter, at der skal sættes nye pengesedler i omløb, så bankerne får besked om, at de skal inddrage de indbetalte gamle sedler og kun udbetale nye.
a) hvor lang tid vil det tage, før 99% af seddelomløbet er består af nye sedler?
Løsning:
(1000.000.000/100)*99=990000000
990.000.000/5000.000=198
dvs. det tager 198 dage før 99% af seddelpmløbet består af nye penge.
opg. 23:
ved vinbrygning omdannes sukker til alkohol. på 7 døgn falder sukkermængden fra 1500g til 400g. det antages, at hastigheden af sukker omdannelsen er proportional med den tilbegværende sukkermængde.
a) hvor lang tid vil det vare for sukkermængden at falde fra 400g til 50g?
Løsning:
fald af sukkermængden på 7 døgn:
1500-400=1100
sukkermængdens fald pr. døgn:
1100/7=157,1428
tiden:
(400-50)/157,1428=2,2272
Altså, det tager lidt over to dage for sukkermængden at falde 350g.
på forhånd tak.
Skriv et svar til: differentialligning - Rettelse- haster!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
