Matematik

bestem værdien af k, så l er tangent til cirklen

09. maj 2021 af muller21 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med opgave b

indtil videre har jeg opskrevet opgave a som: (x-4)2+(y-2)2=33

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2021 af peter lind

erstat y med kx i cirklens ligning og læs ligningen med hensyn til x. x vil være afhængig af k. derefter indsætter du denne værdi i linjens ligning


Svar #2
09. maj 2021 af muller21

#1

erstat y med kx i cirklens ligning og læs ligningen med hensyn til x. x vil være afhængig af k. derefter indsætter du denne værdi i linjens ligning

det forstår jeg ikk


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2021 af janhaa

(x-4)^2+(y-2)^2=3^2\\ \\ (x-4)^2+(kx-2)^2=3^2\\ \\ etc...


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{dist}(C,l)=r=3 &= \frac{\left |k\,x_C-y_C \right |}{\sqrt{k^2+1}}\;,\;k>0 \\ k &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: bestem værdien af k, så l er tangent til cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.