Matematik
togdistance - ligning - Haster!
20. april 2006 af
Reese (Slettet)
Har en opgave for til i morgen, som jeg bare ikke kan hitte hoved og hale i. Den er originalt på engelsk, men har oversat den:
På grund af reperationer kører et tog 240 mil med en gennemsnitsfart på 12 mil pr. time midre end den normale gennemsnitsfart, og på denne måde tager turen 1 time længere end normalt.
* find den normale gennemsnitsfart
Lad den normale gennemsnitsfart være X mil. pr. time
1 mil = 1609 m.
* Hvor lang tid tager denne tur normalt?
* Hvad er gennemsnitsfarten på denne langsommere tur?
* Hvor lang tid tager denne tur hvis X - 12.
OG:
" Since this is 1 hour more than usual, write down an equation.
Simplify the equation and show that it can be rearranged to give X^2-12x-2880=0.
Jeg har ikke kunnet oversætte det sidste så præcist, så har skrevet det af.
Håber der er en derude der kan hjælpe!
På grund af reperationer kører et tog 240 mil med en gennemsnitsfart på 12 mil pr. time midre end den normale gennemsnitsfart, og på denne måde tager turen 1 time længere end normalt.
* find den normale gennemsnitsfart
Lad den normale gennemsnitsfart være X mil. pr. time
1 mil = 1609 m.
* Hvor lang tid tager denne tur normalt?
* Hvad er gennemsnitsfarten på denne langsommere tur?
* Hvor lang tid tager denne tur hvis X - 12.
OG:
" Since this is 1 hour more than usual, write down an equation.
Simplify the equation and show that it can be rearranged to give X^2-12x-2880=0.
Jeg har ikke kunnet oversætte det sidste så præcist, så har skrevet det af.
Håber der er en derude der kan hjælpe!
Skriv et svar til: togdistance - ligning - Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
