Matematik

Hjælp til opgave!

20. april 2006 af stine86 (Slettet)
Hey. Håber nogen vil hjælpe mig med denne opgave :)

Den tid, det tager et æg at udklækkes, kaldes inkubationstiden, og den afhænger af æggets temp. Eksperimenter har vist, at inkub. for et bananfluers æg kan beskrives ved funktionen

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2006 af Deschain (Slettet)

ehm der mangler vist noget her..

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Nej, det er der _ingen_ som kan hjælpe dig med, for indlægget er helt håbløst.

Svar #3
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

UPS :)

Den tid, det tager et æg at udklækkes, kaldes inkubationstiden, og den afhænger af æggets temp. Eksperimenter har vist, at inkub. for et bananfluers æg kan beskrives ved funktionen.

f(x)= 14,1+1208*e^-0,207x

f(x)=inkubationstiden i timer
x =temperatur i C

- Beregn injubationstiden for et æg med temp 35 C

Et æg har en inkubationstid på 44

- Beregn æggets temperatur

-Bestem f´(x) og gør rede for at f er en aftagende funktion.

I forskriften for f indgår tallet 14,1.

Hvad fortæller dette tal!


På forhånd tak...


Svar #4
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

Hmm ja & Dominik Hasek Jeg undskylder mange gange, men kom til at trykke på Enter lidt for tidligt :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Som det desværre næsten altid er tilfældet her i forummet: KOM MED DINE EGNE, FORNUGTIGE BUD FØRST!

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
FORNUGTIGE --> FORNUFTIGE

Svar #7
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

Jeg er igang... jeg har indsat 35 på x´s plads.. men er itvivl om hvordan jeg regner det ud når der et et e..

Bliver det bare:
=14,1+1208*e^-0,207*35
=14,1+1208*e^-7.245

Svar #8
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

Jeg takker for jeres hjælp :S
Fortsat god aften :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2006 af Guruen (Slettet)

ja.. så vidt jeg lige hurtigt ka se.. hvis -7,245=-0,0207*35

håber du ved hva jeg mener.. har lidt travlt selv nemlig..

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

I næste omgang løser du ligningen:
44 = 14,1 + 1208*e^(-0,207^x)
Du skal naturligvis bruge ln for at isolere x.
Ved differetiation fås:
-0,207*1208*e^(-0,207^x)
Den er klart aftagende.
14,1 er inkubationstiden for æg ved meget høje temperaturer. y = 14,1 er en såkaldt asymptote, men ved disse temperaturer er ægget kogt, så hårdkogte bananflueæg har vel kun matematisk interesse, men næppe en biologisk.
Hvis du vil have noget uddybet, så skriv tilbage.

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2006 af bif (Slettet)

f(x)= 14,1+1208*e^-0,207x

f(x)=inkubationstiden i timer
x =temperatur i C

- Beregn injubationstiden for et æg med temp 35 C


14.1 + 1208*e^(-0.207*35) = 14.9621 timer



Et æg har en inkubationstid på 44

- Beregn æggets temperatur

14.1 + 1208*e^(-0.207*x) = 44

x = 17.87 grader Celcius.



-Bestem f´(x) og gør rede for at f er en aftagende funktion.


f'(x) = -250.056*e^(-0.207*x)

f er aftagende da f'(x)






I forskriften for f indgår tallet 14,1.

Hvad fortæller dette tal!

(Hvorfor er der et udråbetegn HER!!!???)



...at uanset hvor varmt det bliver (inden for en rimelig fornuftig grænse)
så kan flue ikke udklækkes hurtigere end på 14,1 time.



Duffy






Svar #12
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

Nåh sån :) hehe.. Jeg var på vej til det rigtige men jeg takker for jeres hjælp :)

Svar #13
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

Bif lige et spørgsmål... hvordan udregner du f`(x)!! du har ik skrevet skrevet udregningerne med, og er meget itvivl med disse!!

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Der gælder, at

d[a*exp(bx)]/dx = ab*exp(bx)

Svar #15
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

en siger f`(x)=-0,207*1208*e^(-0,207^x)
en anden: f'(x) = -250.056*e^(-0.207*x)

Den er svær :S

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#15:
Jamen prøv nu lige at se på de to udtryk, inden du poster indlæg i vildskab.

Svar #17
20. april 2006 af stine86 (Slettet)

Ja okay.. jeg kan se det :) sorry

Skriv et svar til: Hjælp til opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.