Matematik

Skæring med kugle

24. april 2006 af Anby (Slettet)
hej.
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan man beregner skæring mellem en linie og en kugle?
Jeg har en parameterfremstilling og kuglens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2006 af ibibib (Slettet)

Sæt parameterfremstillingen ind i kuglens ligning og beregn parameterværdien t.
Derefter indsættes t i linjens parameterfremstilling.

Svar #2
25. april 2006 af Anby (Slettet)

Nu forholder det sig sådan af TI Interactive(matematikprogram) siger at det er falsk det resultat jeg gerne vil have!
Jeg prøver lige at skrive opgaven op så håber jeg der er nogen der kan hjælpe mig med at finde t.

C(2,3,0)
r=5

parameterfrematillingen for linien er: (x,y,z)=(2,6,4)+t(4,-3,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2006 af mathon

kuglens ligning:
(x-2)^2+(y-3)^2+z^2 =5^2

parameterfremstilling for linjen:
x=2+4t
y=6-3t
z=4-t

jeg gentager #1 ibibib*s anvisning: "Sæt parameterfremstillingen ind i kuglens ligning og beregn parameterværdien t.
Derefter indsættes t i linjens parameterfremstilling" - og du har skæringspunkternes koordinater!
PRØV!

Svar #4
25. april 2006 af Anby (Slettet)

Så nu virkede det pludselig. Jeg har skrevet præcis det samme før, men tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Skæring med kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.