Matematik
En funktion mm.
24. april 2006 af
Stinnie (Slettet)
Hejsa. jeg har problem med følgende opgave:
en familie af funktioner er bestemt ved:
fc(x)= (cx-10)/(x^2+c)
-Bestem definitionsmængden af fc(x) hvor c er -4.
-bestem de værdier af c, for hvilke x=-1 er et lokalt ekstremumssted for funktionen fc.
jeg er gået i stå og mangler hjælp for at komme videre.. håber nogen vil hjælpe..
en familie af funktioner er bestemt ved:
fc(x)= (cx-10)/(x^2+c)
-Bestem definitionsmængden af fc(x) hvor c er -4.
-bestem de værdier af c, for hvilke x=-1 er et lokalt ekstremumssted for funktionen fc.
jeg er gået i stå og mangler hjælp for at komme videre.. håber nogen vil hjælpe..
Svar #1
24. april 2006 af Penthesilea (Slettet)
Definitionsmængen er givet ved de værdier som udtrykket er defineret på. Her er det hele den reelle akse pånær der hvor man kan komme til at dividere med nul (og hvornår kan man da det? Det er at bestemme dette den første del af opgaven går ud på.
Svar #2
24. april 2006 af Penthesilea (Slettet)
For at finde extremumspunkter kan man se på den afledede. (diferentierede) når denne er nul, er der tale om enten et lokalt/globalt minimunspunkt eller et lokalt/globalt maksimumspunkt, så med andre ord skal du differentiere din funktion og se for hvilke værdier af c derer tale om ekstremumspunkter
Svar #3
25. april 2006 af Stinnie (Slettet)
men hvordan differentier man funktionen? er c en konstant?
Skriv et svar til: En funktion mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
