Matematik

cylinder opgave.......

25. april 2006 af ASLAK (Slettet)
hejsa alle sammen...håber at i lige har tid til at hjælpe mig med følgende opgave 5:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/hn99aae.pdf

Det som jeg ikke kan forstå er at hvad der menes med at gøre rede for????

Og kan det passe at runfanget giver 31,4????

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2006 af Peden (Slettet)

At gøre rede for vil sige at du skal vise at noget sådan rent faktisk passer. I denne sammenhæng er det jo noget med at kombinere formlen for cylinderes rumfang, med formlen for en (halv) kugles rumfang.

Svar #2
25. april 2006 af ASLAK (Slettet)

okay...

betyder det så atman skal de to formler lig hinanden???

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2006 af Peden (Slettet)

Lig hinanden? Nej du skal da lægge dem sammen, da det er det samlede rumfang du vil finde.

Svar #4
26. april 2006 af ASLAK (Slettet)

ok.

altså indtil videre har jeg skrevet følgende:

V= pi * r^2*h + (1/3)*pi*h^2*(3*r-h)


er det rigtigt???

Svar #5
26. april 2006 af ASLAK (Slettet)

??????????

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Nej. Hvad er voluminet af en kugle?

#5:
Stop det!

Svar #7
26. april 2006 af ASLAK (Slettet)

#6: he he ....
volumen af en kugle er:

V=(4/3)*pi*r^3

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Nemlig! Og hvad er så voluminet af en halvkugle?

Husk desuden at brug, at

h+r = 5

når du skal have elimineret h i udtrykket for V.

Svar #9
26. april 2006 af ASLAK (Slettet)

V=((4/3)*pi*r^3))/(2)

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Du skal passe på med brugen af symboler. I denne opgave står V for det samlede volumin, ikke for voluminet af halvkuglen.

Det er korrekt, at voluminet af en halvkugle er givet ved

4/3*pi*r³/2 = 2/3*pi*r³

Dette skal du så lægge til volunimet af cylinderdelen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. april 2006 af cheetman (Slettet)

V=pi*r^2*h+(4/3*pi*r^3)/2 og h=5-r giver fölgende:
V=pi*r^2*(5-r)+(4/3*pi*r^3)/2
V=5*pi*r^2-pi*r^3+2/3*pi*r^3
V=5*pi*r^2-1/3*pi*r^3

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
For fanden da! Du skal jo ikke lave opgaven for ham -- det får han intet ud af.

Svar #13
26. april 2006 af ASLAK (Slettet)

ejjjj nu var jeg lige så godt på vej!!!!!...Du skal ikke BARE lave det for mig...men ellers TAK..........

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. april 2006 af cheetman (Slettet)

Undskyld, tänkte bare på at den stakkel vel skal i skole i morgen, så jeg forbarmede mig over ham. Forhåbentligt lärer han lidt af det alligevel.

Svar #15
26. april 2006 af ASLAK (Slettet)

he he he ....jaaa det har du ret i...

Skriv et svar til: cylinder opgave.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.