Matematik
Cirkel og tangens
26. april 2006 af
Lulleglad (Slettet)
Jeg har en cirkel med ligningen x^2-10x+y^2+8y-27=0
samt en tangens med ligningen Y=-4x+16.
Jeg bliver bedt om at finde koordinatsættet til hvert af skærringspunkterne.
Men er der en bestemt formel for det eller hvordan er det ?
samt en tangens med ligningen Y=-4x+16.
Jeg bliver bedt om at finde koordinatsættet til hvert af skærringspunkterne.
Men er der en bestemt formel for det eller hvordan er det ?
Svar #1
26. april 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm indsæt tangentsligning ind på y-plads, og løs ligningen, dvs:
x^2-10x+(-4x+16)^2+8*(-4x+16)-27=0
Men da dette er en tangent til cirklen, burde der kun komme en x-værdi ud af dette..
x^2-10x+(-4x+16)^2+8*(-4x+16)-27=0
Men da dette er en tangent til cirklen, burde der kun komme en x-værdi ud af dette..
Skriv et svar til: Cirkel og tangens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
