Matematik
lille integral opgave
27. april 2006 af
Nannok (Slettet)
e
S ( kvrod(x) * ln x) dx
1
ved godt det løses ved partiel integration, men ka ikke helt løse det
S ( kvrod(x) * ln x) dx
1
ved godt det løses ved partiel integration, men ka ikke helt løse det
Svar #2
27. april 2006 af ibibib (Slettet)
Det kræver naturligvis at du benytter en formel, hvor du skal finde en stamfunktion til f og skal differentiere g.
S ( kvrod(x) * ln x) dx =
[2/3x^(3/2)·lnx] - S 2/3x^(3/2)·1/x dx =
2/3e^(3/2)·lne - 0 - S 2/3x^(1/2) dx
S ( kvrod(x) * ln x) dx =
[2/3x^(3/2)·lnx] - S 2/3x^(3/2)·1/x dx =
2/3e^(3/2)·lne - 0 - S 2/3x^(1/2) dx
Svar #3
27. april 2006 af Guttie (Slettet)
du har ret i partiel integration:
Du sætter
f(x)=kvrod(x) => F(X)=2/3x^(3/2)
g(x)=lnx => g'(x)=1/x
e
S(kvrod(x)*lnx)dx =
1
e
[2/3x^(3/2)*lnx - S(2/3x^(3/2)*1/x dx ¨ 1
e
= -''- -S(2/3)x^(1/2)
1
Og så integrerer du bare videre og sætter tal ind til sidst...
Du sætter
f(x)=kvrod(x) => F(X)=2/3x^(3/2)
g(x)=lnx => g'(x)=1/x
e
S(kvrod(x)*lnx)dx =
1
e
[2/3x^(3/2)*lnx - S(2/3x^(3/2)*1/x dx ¨ 1
e
= -''- -S(2/3)x^(1/2)
1
Og så integrerer du bare videre og sætter tal ind til sidst...
Skriv et svar til: lille integral opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
