Matematik

løs ligningen

28. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)
Jeg sidder og laver aflevering og har et spørgsmål til sidst i en af opgaverne, som lyder.

Løs ved beregning ligningen f(x)=2000

Er der nogle, som kan hjælpe med dette??

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Du har formentlig en forskrift for f. Sæt denne lig 2000, og isoler x.

Svar #2
28. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

den eneste forskrift jeg kan se i opgaven er f(x)= b*x^a
skal det så se sådan ud:

f(b*x^a)= 2000

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2006 af ibibib (Slettet)

Nej,
b·a^x = 2000

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Du har sikkert udregnet a og b i en af delopgaverne.
Hvis du har det, så sætter du a og b ind i din formel b*x^a.
Og sætter derefter ligningen lig med 2000.
Isolere x, og opgaven er løst.

Svar #5
30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

jeg har fået a til -4.11 og b til 55.94

b·x^a=2000
55.94·x^(-4.11)=2000

og hvordan regner man så det ud....

jeg er ikke overhovedet sikke på at a og b er korrekt. jeg har bare taget to tilfældige koordinatsæt fra grafen og brugt formlerne

a=logY2-logY1/logX2-logX1
og
b=Y1/X1^a


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2006 af allan_sim

#5.
Det er jo ret vanskeligt at svare på, om du har regnet rigtigt, når du ikke har skrevet den fuldstændige opgave ind eller linket til den. Men din metode til bestemmelse af a og b er korrekt.

I ligningen

55,94*x^(-4,11) = 2000

kan du først dividere med 55,94 på hver side og derefter tage (-4,11)-roden.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det er sikkert rigtigt. Formlerne er (pånær de manglende parenteser) korrekte.

55.94·x^(-4.11)=2000 <=>
x^(-4.11)=2000/55.94 <=>

x=(2000/55.94)^(-1/4.11),

Det svarer til at du på din lommeregner skal tage "den -4,11 rod"

Svar #8
30. april 2006 af Pusser_kh (Slettet)

jubii det passer... mange tak for jeres hjælp..

Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.